Slovenija
22 ogledov

V ponedeljek protestna vožnja

Podizvajalci (na fotografiji Mirko Požar) ne bodo več čakali na Dars in bodo v p Žurnal24 main
Podizvajalci bodo v ponedeljek med 10. in 12. uro s protestno vožnjo po prekmurski cesti opozorili na to, da jim Dars ni plačal opravljenih del pri gradnji avtocest.

Protestno vožnjo bodo podizvajalci izvedli med 10. in 12. uro na odseku prekmurske avtoceste med Mariborom in Lendavo. "Končana bo do 12. ure, ko bo na parkirišču Petrolove bencinske črpalke Pince tudi novinarska konferenca. Protestna vožnja bo potekala v okviru vseh zakonskih določil in omejitev," je sporočil predsednik Društva podizvajalcev Mirko Požar.

Za takšen ukrep so se podizvajalci odločili, ker so pri iskanju svoje pravice za plačilo opravljenih del izčrpali vse dane možnosti. Pri tem pa so, kot je zapisal Požar, dobili veliko podpore, predvsem s strani finančnega ministrstva, ki Darsu nalaga unovčenje bančne garancije za njihovo poplačilo, in komisije za nadzor javnih financ.

Za rešitev situacije so se 8. aprila sestali tudi s premierjem Borutom Pahorjem in se dogovorili, da Dars reši njihov problem v 60 dneh. Dars pa so k poplačilu pozvali tudi poslanci, ki so od družbe zahtevali, da podizvajalce poplača do 8. junija.

"Ob vsem navedenem družba Dars, ki je v stoodstotni lasti države, ne spoštuje volje lastnika in najvišjih državnih inštitucij. Po polletnem dogovarjanju, vseh obljubah in vloženih tožbah nam ne preostane drugega kot izraz državljanske nepokorščine," je še zapisal Požar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.