Slovenija
9506 ogledov

V ponedeljek ta sprememba na meji s Hrvaško

Mejni prehodi, Obrežje Žurnal24
Varovanje meje, v ponedeljek prihajajo policisti iz tujine.

Slovenskim policistom se bo prihodnji teden pri varovanju meje s Hrvaško pridružilo tudi 21 policistov iz Estonije, Litve in Poljske, so danes sporočili z ministrstva za notranje zadeve. Iz Estonije jih bo pet, iz Litve šest, iz Poljske deset. Delo naj bi začeli v ponedeljek, pri varovanju meje bodo sodelovali v skupnih patruljah s slovenskimi policisti. 

Delovanje skupnih patrulj bo torej vodila slovenska policija, napoteni obmejni policisti pa bodo ravnali v skladu z njenimi navodili. Tuje policiste, ki se bodo pridružili slovenskim, so že seznanili z delom, organizirani so bili uvodni sestanki in usposabljanja. Seznanili so jih s trenutnimi razmerami na področju varovanja zunanje meje EU ter poučili o njihovih pravicah in dolžnostih, pooblastilih in drugih podrobnostih, pojasnjujejo na MNZ.

Vlada se je z nameravanim podpisom ustreznih memorandumov za tovrstno sodelovanje seznanila 30. aprila. Danes so na MNZ pojasnili, da so bili tovrstni memorandumi sklenjeni s "posameznimi državami članicami EU". Ali so policisti iz omenjenih držav edini, ki se bodo pridružili slovenskim ali kasneje pridejo še dodatni, še ni jasno.

Notranji minister Aleš Hojs se je namreč v minulih dneh mudil na Poljskem in v Litvi, pa tudi v Latviji. Pogovori so potekali o pripravah na slovensko predsedovanje EU, pa tudi o sodelovanju tujih policistov pri varovanju slovensko-hravške meje. Kot je v sredo sporočilo notranje ministrstvo, naj bi se "v kratkem" slovenskim policistom pridružili ne le litovski policisti, ampak tudi latvijski.

Mejni prehod med Hrvaško in Slovenijo meja Svet Spremenjeni ukrepi na meji s Hrvaško

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Wendi_Perez 15:14 11.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop d0 interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar MS
    MS 13:20 07.maj 2021.

    Kakšna je to država ki ne zmore dodatno zaposliti še 21 policistov za varovanje meje? Kakšna je to država če ji meje morajo varovati tuje policijske sile?

  • bi_ba 10:31 07.maj 2021.

    A migranti bodo pa še vedno v trumah vstopali v državo?