Slovenija
30 ogledov

V Posavju o reorganizaciji policije

svečke, PU Slovenj Gradec, policijska uprava, združevanje
1/47
Žurnal24 main
V Posavju Sindikat policistov Slovenije in direktor policije Janko Goršek o reorganizaciji policijskih uprav. PU Krško naj bi se združila s PU Novo mesto. Medtem so v SG že prižigali svečke.

Na tapeti za zdaj tri policijske uprave
Župani in občinski sveti v Posavju nasprotujejo napovedanemu združevanju policijskih uprav (PU). Kot je znano, naj bi v bližnji prihodnosti odpravili tri policijske uprave, in sicer Krško, Postojno in Slovenj Gradec.

"Ne bomo zapirali prav nobenih policijskih postaj. Nasprotno, z reorganizacijo policije želimo njihovo operativno delo še okrepiti,"
je sicer pred časom dejal prvi mož policije Janko Goršek.

V okviru projekta Libra za zdaj obravnavajo preoblikovanje treh policijskih uprav, pričakujemo pa lahko še več sprememb. Goršek in vodja projektne skupine Matjaž Šinkovec ob tem zatrjujeta, da bodo tako policijske uprave samo okrepili, saj je ponekod preveč administrativnega dela.

Fotografije protesta si oglejte v GALERIJI.

Dvakrat o reorganizaciji
To pa ne prepriča predstavnikov Posavja (župani in občinski sveti), ki nasprotujejo združitvi PU Krško s PU Novo mesto in v tem delu Slovenije bodo danes o reorganizaciji razpravljali kar dvakrat. Sindikat policistov Slovenije bo pripravil okroglo mizo, Goršek in Šinkovec pa bosta projekt predstavila svetu regije Posavje.


Poziv vladi
Prav vsi posavski župani in občinski sveti so na četrtkovi izredni skupni seji vlado pozvali, naj ne ukinja državnih ustanov s sedežem v Posavju. Vztrajajo, da vlada ne sme zmanjšati njihovih pooblastil ali jih prenašati iz Posavja, o vsaki nadaljnji reorganizaciji tamkajšnjih ustanov pa mora obvestiti tamkajšnje občine in svet regije ter pridobiti njihovo soglasje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.