Slovenija
8299 ogledov

Silovit ogenj spremljalo močno pokanje

Požar so okoli 22.ure pogasili, med intervencijo se je lažje poškodoval gasilec.

V Postojni pod železniško postajo je včeraj zagorelo, požar je izbruhnil okoli 17.30 ure, v nekdanjem objektu podjetja Javor na Kolodvorski cesti v Postojni, kjer ima prostore Excelza lesarstvo, ki se ukvarja s proizvodnjo lesnih peletov.

 Požar se najverjetneje razširil zaradi eksplozije silosa, gasilci so ga uspelili lokalizirati, vendar bo na prizorišću še veliko dela. "Silovit ogenj so spremljali močni poki in gost, črn dim, ki ga je severni veter na srečo odnašal proti Javornikom, ne proti mestu," so včeraj zapisali na spletni strani lokalnega Radia 94.

Danes zjutraj je bilo na prizorišču še 22 gasilcev. V objektu ni bilo strupenih snovi, poškodovani gasilec pa se dobro počuti. Do kdaj bodo požar povsem pogasili, še ne vedo, saj še vedno tli, dostop do posameznih žarišč je težko dostopen, je danes zjutraj za Radio Slovenija povedal eden od gasilcev,.

 

Objavil/a Radio 94 dne Petek, 04. september 2020

V Postojni, v nekdanjem objektu Javor, danes Excelza lesarstvo (pod železniško postajo) je prišlo do večjega požara....

Objavil/a Radio 94 dne Petek, 04. september 2020

Po poročanju TV Dnevnika, jim je eden od delavcev obrata povedal, da je najprej hudo počilo in nato zagorelo, na srečo so se zaposleni ( v podjetju imajo 30 zaposlenih) pravočasno umaknili. 

Poveljnik PGD Postojna Marko Simčič je novinarki TV Slovenija pojasnil, da so ljudi obvestili, naj zapirajo okna in naj se ne zadržujejo v okolici požara. Med glavno intervencijo je bilo na delu 90 gasilcev s 17 vozili. Dobra novica je, da so uspešno ohranili plinohran, je poročala TV Sloveniija.

V Postojni na Kolodvorski cesti 🔥 gorijo skladišča z lesnimi izdelki. Gre za večji požar, širi se gost dim. Gasilci 🚒...

Objavil/a Policijska uprava Koper / Police Directorate Koper dne Petek, 04. september 2020

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar jezeran
    jezeran 08:36 05.september 2020.

    Peletom prodaja padla zaradi toplih zim, pa je bilo treba drugače zaslužit

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 20:58 04.september 2020.

    ZAŠVICU FULL 🔥😈😧😰.