Slovenija
4 ogledov

V Postojni in Novi Gorici padla rekorda

Vročina Boštjan Tacol
V prihodnjih dneh nas še naprej čaka toplo in razmeroma sončno vreme. Od torka naprej bodo sicer čez dan možne kakšne plohe, a količina padavin ne bo velika. V soboto sta v Postojni in Novi Gorici padla temperaturna rekorda za april.

V Novi Gorici so namreč vremenoslovci namerili kar 31 stopinj Celzija, v Postojni pa 27,5 stopinj Celzija. Benedikt Strajnar iz Agencije za okolje RS je za zurnal24.si povedal, da tako visoke temperature za april niso nekaj običajnega.

Vročina se bo nadaljevala tudi danes, saj bodo najvišje dnevne temperature od 23 do 29 stopinj Celzija. "Tudi danes lahko še ponekod pade rekord," pravi sogovornik.

Pri tem je zanimivo to, da so temperature na Obali zaradi vetra, ki piha z morja in ne preveč toplega morja najnižje v primerjavi z drugimi kraji po državi. Morje se sicer te dni ogreva, a njegova temperatura se bo gibala pri okoli 15 stopinjah Celzijah.

Na prvi maj tudi kakšna ploha

Lepo in toplo vreme se bo nadaljevalo tudi v ponedeljek, čez dan pa lahko kakšne plohe pričakujemo od torka dalje.

Predvsem ob popoldanskem času tako lahko ponekod zapade nekaj kapelj dežja. "Količine padavin ne bodo velike, prav tako sedaj ni videti, da bi bile te močne," je Strajnar odgovoril na vprašanje, ali nas morda lahko preseneti kakšna toča.

Od torka dalje lahko pričakujete že tudi bolj znosne tempeture, in sicer se bodo te gibale pri okoli 24 stopinjah Celzija, v četrtek pa pri 22 stopinjah Celzija.

POŠLJITE NAM FOTOGRAFIJE!

Ste se odpravili v naravo ali pa med prvimi skočili v morje? Pošljite nam fotografije prazničnega veseljačenja! Uporabite spodnji obrazec ali pa nam pošljite MMS na številko 4224 (v polje ZADEVA vpišite NAVEZA MMS). Pravila si preberite na tej strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.