Slovenija
26 ogledov

V Preboldu bi jih delalo tisoč preveč

 Dom starejsih obcanov Polde Eberl Anže Petkovšek
Dom Prebold. V Trbovljah pripravljeni na prevzem. Za 30 delovnih mest prispelo 1.066 prijav.

Reševanje preboldskega doma starejših, katerega lastnik KDU je od novembra v stečaju, bo ta teden dobilo svoj epilog. Potem ko se 1. februarja zaradi tehničnih težav ni priključil trboveljskemu domu, se bo to zgodilo v petek. "Pogodba z Raiffeisen Leasingom je podpisana in 14. februarja širimo dejavnost v Prebold," pravi Dani Hren, direktorica trboveljskega doma.

Medtem imajo v domu polne roke dela z izbiro kadra. Za delo v Preboldu se je namreč prijavilo kar 1.066 kandidatov, prostih mest pa je le 30. Nekaterim v Preboldu se sicer zaposlitev obeta tudi nadalje, vendar Hrenova poudarja, da "gre za javni razpis, na katerem so vsi kandidati enakovredni".

V zelje koncesionarjem

Preboldski dom, ki bo ponudil 92 novih mest za stanovalce v javni mreži, pa bo s tem prinesel nelojalno konkurenco koncesionarjem, znova opozarja Dragan Žohar iz doma v Vojniku. Ministrstvo je na to dolgo opozarjal, a je "zadevo rešilo z ignoranco", je razočaran.

Komentarjev 1
  • Villa 09:21 10.februar 2014.

    Ministrici in zaposlenim na ministrstvu se je.. za ljudi. En večja lenoba od drugega. Ta ministrica je naredila toliko škode ljudem, da kot še nihče. Vodi permanentno volilno kampanjo s svojim pomočnikom mlečnezobim Levaničem. Pokvarjenci.