Slovenija
25 ogledov

Riedl obsojen na tri leta

Walter Wolf Saša Despot
Na sojenju v zadevi Patria na dunajskem sodišču je bil prvoobtoženi Wolfgang Riedl danes spoznan za krivega podkupovanja. Obsojen na tri leta zapora.

Na sojenju v zadevi Patria na dunajskem sodišču je bil prvoobtoženi Wolfgang Riedl danes spoznan za krivega podkupovanja in obsojen na tri leta zapora, na svoji spletni strani poroča časnik Delo. Večer poroča, da bo moral vsaj leto dni preživeti za zapahi, saj so ga obsodili na tri leta od tega dve leti pogojno. Plačati bo moral tudi 850 tisoč evrov kazni zaradi davčne utaje, saj ta znesek predstavlja 60 odstotkov od 1,5 milijona evrov utajenih davkov. V primeru da kazni ne bo plačal, bo v zaporu preživel dodatnih osem mesecev.

"Slovenski politiki so bili podkupljeni"

Glavna sodnica Marion Zöllner naj bi ob izreku sodbe danes med drugim pripomnila, da ni dvoma, da so bili slovenski politiki podkupljeni in da so priredili razpis v korist Patrie, pa dodaja Delo.

Wolfa ni bilo

Avstrijsko-slovenskega podjetnika Walterja Wolfa danes iz zdravstvenih razlogov ni bilo na sodišče. Wolf je bil obtožen, da je skupaj z Riedlom oblikoval kriminalno združbo - v tej točki obtožnice je bil Riedl danes oproščen, piše APA in dodaja, da bi zato utegnil biti oproščen tudi Wolf.

Preostali trije soobtoženi - Hans-Peter W., Wolfgang A. in Wilfried K. - so bili danes vsi oproščeni obtožb o industrijskem vohunjenju oziroma utaji davkov.

Sojenje je povezano s prodajo 135 oklepnikov finskega podjetja Patria Sloveniji leta 2006. V igri naj bi bile milijonske podkupnine posameznikom, s katerimi naj bi poskušali iz 278-milijonskega posla izločiti Sistemsko tehniko, partnerja avstrijskega proizvajalca oklepnikov Steyr.

Dunajsko sojenje v zadevi Patria se je začelo januarja lani. Na desetih obravnavah so zaslišali več kot 30 prič, tudi iz Slovenije, med drugim novembra lani tedanjega slovenskega premiera Janeza Janšo.

Komentarjev 10
  • Merkava4 20:45 05.april 2013.

    Branje idijotov pravljic ala: nedvomno so bili podkupljeni, halooooooooo: Kdaj kdo konkretno - ali neznanega dne na neznanem kraju, ob neznani uri in vremenski napovedi....banda murgeljska....

  • dragec 18:15 05.april 2013.

    KONČNO SI POVEJMO, DA JE V OBDOBJU 2004 - 2008 SLOVENIJA DOŽIVELA KRAJE STOLETJA, PODKUPOVANJA STOLETJA, TAJKUNIZACIJO STOLETJA, PRIVATUZACIJSKA ROPANJA, KORUPCIJE, BAJNE ODPRAVNINE, KREDITI SO SE DELILI PO DOMAČE........IN VSE V ČASU VLADAVINE TEGA OGABNEGA ČLOVEKA IN NJEGOVIH SDESESOVCEV. ONI ...prikaži več SO NAJVEČJI KRIVCI, DA SMO GA SLOVENCI NAJEBALI , DA NE POZABIM ŠE EKS KOMUNJARE, KI SO SOODGOVORNI V OBUPNI VLADAVINI OD 1991 LETA - NAPREJ

  • dragec 18:09 05.april 2013.

    preberi navedbe sodnice, vem, da imaš JJ pri srcu, je enako krvav pod kožo, ko se gre za denar!!!!!! ma to je sdeesovska naveza