Slovenija
22 ogledov

V prestolnici pohod za hrano

(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Danes v parku Tivoli poteka Pohod za hrano. Udeleženci bodo z geslom "Končajmo lakoto- nahranimo svet" opozorili na problem otroške lakote in podhranjenosti.

Dogodek Pohod za hrano že tri leta organizirata Gibanje za pravičnost in razvoj in TNT. Shodi oziroma pohodi potekajo istočasno na več kot 200 krajih po svetu.

2009: pohodi so potekali v 210 krajih. Sodelovalo je 360.000 ljudi. Z zbranim denarjem so za eno leto omogočili šolske obroke več kot 20.000 otrokom v najrevnejših državah sveta.

Zbor slovenskih pohodnikov je ob 13. uri na Jakopičevem sprehajališču, od koder bodo krenili do Prešernovega trga ter Čevljarskega mostu in nazaj v Tivoli. Tako kot vsako leto bo tudi letos po pohodu še zabavni program z Janijem Kovačičem, Giannijem Rijavcem in skupino Suhe češplje. Organizatorji bodo zbirali tudi prostovoljne prispevke za socialno ogrožene družine iz Slovenije.

Tovrsten pohod je sicer ideja Svetovnega programa za hrano Združenih narodov (WFP), ustanovljenega pred dobrimi 50 leti. WFP je nastal kot poskusni projekt Združenih narodov zaradi slabšanja stanja na področju prehranjenosti svetovnega prebivalstva. S projektom Pohod so začeli leta 2003, saj so želeli ozavestiti javnost o problemih lakote.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.