Slovenija
8 ogledov

V pričakovanju vpisa

Cenzus za državne štipendije bo višji. Žurnal24 main
Tako kot po drugih fakultetah bodo tudi v Mariboru v petek in soboto (teden pozneje kot lani) informativni dnevi. V petek bodo ob 10. in 15. uri, v soboto pa le ob 10. uri.

Prijavo za vpis lahko bodoči bruci oddajo že 1. februarja, zadnji rok pa je 8. marec.

Med novimi tudi psihologija
Mariborska univerza (UM) je za prihajajoče študijsko leto razpisala tudi nekatere nove študijske programe. Največ zanimanja bo zagotovo za univerzitetna enopredmetna programa prve stopnje, in sicer psihologijo ter sociologijo in interdisciplinarno družboslovje, ki se bosta izvajala na filozofski fakulteti. "Pričakujemo, da se bo največ kandidatov prijavilo za vpis v študijske programe ekonomsko-poslovne fakultete, pravne fakultete, medicinske fakultete, fakultete za zdravstvene vede, fakultete za varnostne vede in posamezne študijske programe fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (medijske komunikacije ter računalništvo in informacijske tehnologije)," pravijo na UM.

Brezplačni avtobus
Šoum bo tudi letos poskrbel, da bodo bodoči študentje hitreje in zanesljivo dobili potrebne informacije o študiju. Na informativnih dnevih bodo pred fakultetami in mariborsko železniško postajo stali informatorji, ki bodo dijakom ponujali informacije in jih usmerjali do želenih lokacij. Sicer pa je Šoum v sodelovanju z Mestno občino Maribor poskrbel, da bo za dijake do mariborskih fakultet organiziran brezplačen krožni avtobusni prevoz. Na mariborskih fakultetah pričakujejo v dveh dneh sedem tisoč bodočih brucev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.