Slovenija
25419 ogledov

Srednjeročna napoved: Nedelja prinaša spremembo

pomlad vreme slana narava
1/2
Profmedia
Kot je običajno za drugo polovico marca in april, bo temperaturna razlika med jutrom in popoldnevom velika.

Naši kraji bodo še nekaj časa pod zahodnim zračnim tokom, napoveduje vremenski portal Ciklon.si. Zimsko vreme se bo nad Severno Evropo nadaljevalo tudi v drugi polovici marca, pa tudi pri nas še ni izključen kakšen zimski preblisk. "Polarni vrtinec se je nekoliko okrepil vendar ne za dolgo. Kmalu bo do jeseni dokončno poniknil /.../ in ne pričakujem kakšnih dolgotrajnejših prodorov proti jugu," pojasnjuje prognostik. Obetamo si tako lahko povsem pomladen oz. zgodnje poleten april. 

V prihodnjih dneh lahko pričakujemo nekaj izjemno lepih in sončnih dni. Kot je to običajno v drugi polovici marca in aprila, bo razlika v temperaturi med jutro in popoldnevom velika. "Zjutraj bo večinoma pod ničlo, razen na Primorskem. Čez dan pa bo v soboto že čez 15 °C tudi v notranjosti," napovedujejo. 

Nedelja prinaša spremembo

V nedeljo bo severno od Alp potovala vremenska fronta, ki bo s seboj prinesla spremembo vremena. "Zapihal bo jugozahodni veter, zato bo še nekoliko topleje, vendar večji del dneva še povečini sončno. V naslednjem tednu bo verjetno več spremenljivega vremena, kajti nad severnim Atlantikom se bo poglobilo ciklonsko območje. Občasno bodo nastajale manjše krajevne padavine, obilnejših padavin pa ni pričakovati. Z zahodnimi do jugozahodnimi vetrovi bo pritekal topel in razmeroma vlažen zrak," predstavijo dogajanje v prihodnjem tednu. 

Možna tudi slana

"Jutri bo pretežno jasno. Na Štajerskem in v Prekmurju bo še pihal severni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 9 do 13 °C," napoveduje agencija za okolje. "V petek in soboto bo pretežno jasno, popoldnevi bodo postopno toplejši. Zjutraj bo možna slana. Ponekod bo pihal jugozahodni veter."

Nedelja bo dokaj sončna in topla, začetek prihodnjega tedna pa lahko pričakujemo spremenljivo oblačno in povečini suho vreme. "Verjetnost za padavine bo nekoliko večja v drugi polovici prihodnjega tedna. Popoldanske temperature bodo okoli 15 °C. Prevladovali bodo vetrovi zahodnih smeri," trenutno kažejo podatki za obdobje od 19. do 24. marca.

 

vreme dolgoročna | Avtor: Arso Arso

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.