Slovenija
59469 ogledov

V prihodnjih dneh lahko pričakujete to nakazilo

denar bankovci hranilnik evro Profimedia
Prejemniki informativnega izračuna dohodnine konec marca, ki morajo doplačati dohodnino, imajo čas za plačilo le še do četrtka. Zavezanci, ki so preplačali dohodnino, pa bodo dobili vrnjen preveč plačan znesek.

Finančna uprava RS opozarja vse, ki so prejeli informativni izračun dohodnine v prvi tranši in morajo doplačati dohodnino, da se rok za plačilo izteče 2. junija.

Tistim zavezancem, ki so vložili ugovor zoper informativni izračun dohodnine, zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev. 
Kdor mora doplačati dohodnino, lahko uveljavlja tudi pravico, da znesek poravna v več obrokih. "Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni. Priporočamo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje bi bilo, da bi ga zavezanec vložil takoj, ko prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku," svetujejo na finančni upravi. 

V prvem svežnju informativnih izračunov je bilo odposlanih 989.325 informativnih izračunov. Od tega je bilo 189.844 informativnih izračunov z doplačili v višini 35.487.200,40 evra. Povprečni znesek doplačila je znašal 187 evrov. 

V teh dneh lahko pričakuje vračilo preveč plačane dohodnine 336.817 zavezancev oz. 34 odstotkov vseh, ki so dobili informativne izračune dohodnine v prvem svežnju. Povprečni znesek vračila znaša 320 evrov, skupno pa bo vrnjenih 107.837.145,53 evra. 

Finančna uprava bo naslednji sveženj informativnih izračunov dohodnine odpremila 31. maja. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.