Slovenija
18 ogledov

V prihodnjih dneh nas bo zazeblo

Listje Shutterstock
Hladnejši zrak s severa bo v prihodnjih dneh poskrbel, da bodo zjutraj ponekod temperature padle tudi pod ledišče.

"Prej ali slej pride tudi hlad," je Andrej Pečenko, dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje, pospremil aktualno vremensko dogajanje. Kot je pojasnil, bodo zaradi dotoka hladnejše zračne mase s severa povprečne temperature nekoliko nižje od povprečij.

  • Vse o aktualnem vremenu v vašem kraju na prenovljenem vremenskem portalu Vreme.net

Jutra v prihodnjih dneh, zlasti v četrtek in petek, bodo mrzla, ponekod se bodo temperature gibale le okoli ledišča, zato se bo zaradi jasnih noči lahko pojavila že tudi prva slana. Najbolj bo zazeblo v tradicionalno najhladnejših krajih po državi, denimo na Babnem polju, V Ratečah, na Kočevskem in v Slovenj Gradcu. Pečenko pa še ne pričakuje posebnosti na cestah, saj so tla še topla. Vseeno morajo vozniki upoštevati, da imajo letne pnevmatike pri nižjih temperaturah slabši oprijem.

Konec tedna bo že topleje, hkrati pa se bo tudi pooblačilo. Predvsem v soboto popoldne in v nedeljo bodo možne tudi padavine, a bo njihova količina precej manjša kot prejšnji konec tedna. Temperature bodo jesenske, zjutraj med 5 in 10 stopinjami Celzija, čez dan pa okoli 15.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.