Slovenija
1203 ogledov

V prihodnjih dneh "nevarno" blizu rekordom

Profimedia
Februarja smo, na Goriškem pa že skoraj poletne temperature...

"Nad naše kraje prihaja zelo topel zrak. V prihodnjih dneh se bodo temperature "nevarno" približale februarskim rekordom. Marsikje se bodo povzpele nad 20 °C. Na Goriškem se bodo lahko v sredo temperature približale celo 25 °C," so danes zapisali na portalu neurje.si.

Na portalu Severe Weather so v podrobni analizi trenutnega vremenskega dogajanja po Evropi napovedali, da se bo toplo vreme verjetno zavleklo še tudi v marec, saj bo nad večjim predelom osrednjega dela kontinenta vladalo območje visokega zračnega pritiska, ki bo delovalo kot ovira za pretok hladnejšega zraka od severa. To pa pomenil tudi, da na vidiku ni omembe vrednih padavin.

Na Agenciji za okolje so opozorili, da zaradi izrazite otoplitve in sončnega vremena predvsem na prisojnih pobočjih sredi dneva in popoldne obstaja velika nevarnost snežnih plazov.

Sicer bo danes v zahodni in deloma osrednji Sloveniji pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo predvsem dopoldne lahko občasno rosilo. Popoldne se bo oblačnost trgala. Drugod bo precej jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na vzhodu do 18 °C.

Jutri bo večinoma jasno, zjutraj in dopoldne bo na Primorskem in v osrednji Sloveniji nekaj nizke oblačnosti, v Pomurju pa bo megla. Jutranje temperature bodo od -3 do 5, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 14 do 21 °C.

Najbolj toplo v sredo in četrtek

V sredo in četrtek bo jasno. Čez dan bo zelo toplo, napovedujejo na Arsu

Kanin | Avtor: Profimedia Profimedia
Toplo bo tudi za smučanje, za Kranjsko goro za te dni napovedujejo temperature do 15 stopinj Celzija, na Krvavcu in na Voglu jih bo malo pod 10, enako velja za Roglo, Kanin.

Na srečo so preko noči temperature še vedno padejo pod ničlo, kar pomeni, da se bo na smučišča treba odpraviti zelo zgodaj, da še ujamete nekaj "dobrega snega."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.