Slovenija
10771 ogledov

V prihodnjih dneh velika nevarnost, da vas doleti to

Avtocestna policija trojane, avtocesta, tovornjaki Anže Petkovšek
Zaradi praznikov lahko tudi v prihodnjih dneh pričakujemo, da bo na slovenskih cestah močno povečan promet.

V večjem delu Evrope so v teh dneh prazniki, v Nemčiji pa imajo počitnice, zato lahko pričakujemo, da se bo v prihodnjih dneh nadaljevalo obdobje povečanega prometa na naših cestah. Na odsekih, kjer potekajo dela, tako lahko padete v zastoj, zato je pred odhodom na pot smiselno preveriti razmere na cestah.

Močno povečan promet lahko pričakujemo na primorski avtocesti iz Istre proti Ljubljani in naprej proti Štajerski ter od Avstrije proti Ljubljani in naprej proti Hrvaški, opozarja prometno-informacijski center. Bolj kot običajno bo obremenjen tudi ljubljanski obroč in mestne vpadnice. Daljše potovalne čase lahko pričakujemo v času prometnih konic ter na tistih območjih, kjer potekajo dela na cesti. 

V začetku naslednjega tedna lahko pričakujemo zastoje na podobnih odsekih v obratni smeri. 

Prometno-informacijski center opozarja tudi na omejitev tovornega prometa nad 7,5 tone. V nedeljo in ponedeljek omejitev velja med 8. in 22. uro. "Pričakovati je povečano število tovornih vozil v času proste vožnje," opozarjajo. 

Naj vas ne presenetijo dela na cesti

Potovalni čas Dars | Avtor: Dars Dars
Na več odsekih potekajo dela. Na gorenjski avtocesti so začeli s pripravljalnimi deli na odseku galerija Moste – Podtabor. Uvozi Lesce, Radovljica in Brezje proti Ljubljani so urejeni s stop znakom. 

Od torka, 11. aprila, pa vse do 4. maja bosta zaprta priključka Radovljica (izvoz in uvoz) proti Karavankam in Brezje (izvoz in uvoz) proti Ljubljani. Od 20. do 30. aprila bo zaprto počivališče in bencinski servis ter cesta mimo počivališča Radovljica vzhod (proti Avstriji). Obvoz za vsa vozila bo preko priključkov Brezje in Radovljica. "Voznike opozarjamo, da bo zelo upočasnjen promet tudi na vseh vzporednih cestah, zato dnevno predlagamo več rezervnega časa," svetujejo na Prometno-informacijskem centru. 

Na območju razcepa Dragučova in rondoja Pesnica (A1, A5 štajerska avtocesta) ter v okolici so vse do julija načrtovana dela po fazah. Možni so zastoji v času prometnih konic. 

Na dolenjski avtocesti med priključkoma Ivančna Gorica – Bič v obe smeri poteka promet po dveh zoženih pasovih. Do konca aprila bo občasno oviran promet tudi na odseku Kronovo – Dobruška vas – Drnovo. 

Od sobote, 8. aprila, do srede, 12. aprila, bodo spreminjali potek prometa na odseku razcepa Sermin – Škofije in na območju priključka Bertoki. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 07:13 08.april 2023.

    Jaz ne grem Nikamor , ker imam doma preveč dela, vreme bo pa tudi zanič, tako, da sploh ni nikamor za iti.