Slovenija
12982 ogledov

Veter lomil drevesa, meteorna voda grozila hišam

Naliv Facebook
Močan veter in meteorna voda povzročajo težave. Lokalno lahko nastanejo močnejši nalivi. Možnost toče je ponekod velika.

Zaradi nestabilnega ozračja nad Slovenijo nastajajo številne plohe in nevihte. Po izračunih agencije za okolje je verjetnost toče ponekod velika. Ob 17.30 je bila nevarnost največja v Ljubljani in okolici, na Obali, na Notranjskem in na Goriškem. Zadnje podatke lahko spremljate na tej povezavi.

Gasilci že na terenu

Nekaj po 16. uri je veter v Retečah podrl drevo na streho hiše in na osebno vozilo. Gasilci PGD Šmarje pri Jelšah so razžagali in odstranili drevo, ki se je zaradi močnega vetra podrlo na cesto. 

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je v Medvodah meteorna voda ogrožala hišo. Gasilci so očistili zamašen jašek za meteorno vodo in preprečili poplavljanje stanovanjske hiše v bližini. Gasilci morajo črpati vodo tudi v Stanežičah in Ljubljani, kjer je močan veter povzročal preglavice.

Na Šolski cesti na Otočcu je zemeljski plaz popolnoma zaprl cesto. Delavci CPG Novo mesto so začeli s sanacijo in omogočili polovično prevoznost ceste.

vreme | Avtor: Arso Arso

Prihodnje ure še pestre

Dežurna meteorologinja na Arsu Katja Kozjek je povedala, da so nevihte danes bolj stacionarne. V soboto popoldne je bilo v višinah več vetra, zato so nevihte potovale daljše poti. Nevihte se bodo danes pojavljale še v prihodnjih urah, potem pa pričakujejo, da se bo stanje do noči umirilo. 

vreme | Avtor: Arso Arso

Stabilnega vremena še ne bo

V ponedeljek nas bo zajel dež, ki bo prišel z vzhoda. Zjutraj naj bi se dež z vzhoda razširili na osrednji del države, medtem ko bo na zahodu večinoma suho. 

Popoldne se bo stanje umirjalo, padavine bodo postopno ponehale, lahko pa ponekod še nastane kakšna ploha. V torek in sredo bo povečini sončno, možna je kakšna posamezna ploha ali nevihta v popoldanskem času.

V drugi polovici tedna se bo verjetnost za popoldanske plohe in nevihte spet povečala. Daljšega stabilnejšega in lepšega vremena tako za zdaj še ni na vidiku. 

Vreme Slovenija Radarska slika padavin

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.