Slovenija
11 ogledov

V primeru Rotnikove vrnitve odstop?

Žurnal24 main
Vlada ne ponuja investicije v Teš 6 Rusom, so pa v okviru Japtija pripravili brošuro, v kateri so predstavljene vse investicijske priložnosti Slovenije, med njimi tudi Teš 6.

Tako je za POP TV zatrdila ministrica za gospodarstvo Darja Radić. Po njenih besedah je bila v Rusiji v brošuri predstavljena tudi ta investicija, vendar interesa zanjo ni bilo. To sicer po njenem mnenju ne preseneča, "glede na to, da je investicija v tem trenutku zagotovo še preveč sporna, da bi kogar koli zanimala".

Sicer pa je šlo pri brošuri Japtija po njeni oceni za "čisto običajno aktivnost, ki jo izvajajo vse države, ki želijo sodelovati z drugimi državami".

Ministrica je glede namere vodstva Teša, da odstavi predsednika podjetniškega sindikata termoelektrarne Branka Sevčnikarja dejala, da bo moral to potezo utemeljevati direktor Teša Simon Tot. Sicer pa po njenem "očitno obstajajo neki indici, da je šlo pri ravnanju gospodu Sevčnikarja za nezakonite zadeve", zadeva pa se bo verjetno rešila po sodni poti.

Če bo vodstvo novoustanovljene Agencije za upravljanje kapitalskih naložb na čelo Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE) postavilo pred časom odstavljenega direktorja Teša Uroša Rotnika, pa bi po besedah Radićeve to pomenilo "blokado vseh informacij". V tem primeru "zagotovo ne bom pogledala proč, ampak bom resno razmislila, kako naprej".

Na vprašanje, ali bo torej v tem primeru razmislila tudi o odstopu z ministrskega položaja, je Radićeva odgovorila: "Tudi ta možnost je na mizi."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.