Slovenija
15 ogledov

"V primeru Zaloška krivdo nosimo vsi"

Iz devetega nadstropja tega bloka je oče vrgel hčerko. (Foto: Boštjan Tacol)
1/24
Žurnal24 main
Pravosodno ministrstvo pripravlja večje spremembe kazenskega zakonika v delu, ki se nanaša na družinsko nasilje. V nadaljnjo obravnavo jih bo poslalo že naslednji mesec, je napovedal Zalar.

Fotografije s posveta si oglejte v zavihku Galerija.

Na 10. posvetu Generalne policijske uprave in Društva državnih tožilcev Slovenije o preprečevanju nasilja nad otroki je minister za pravosodje Aleš Zalar dejal, da s spremembami želijo okrepiti inštitute, ki obravnavajo družinsko nasilje oziroma člene, ki govorijo tudi o spolnem napadu na osebo, mlajšo od 15 let, pridobivanje oseb za spolne namene, trgovino z ljudmi in druge.

 "V primeru Zaloška krivdo nosimo vsi. Je zatajila država z zakonodajo ali ljudje, ki bi jo morali izvajati," se je v nagovoru v spomin Živi (tragično preminuli deklici) udeležencem – sodnikom, tožilcem, kriminalistom in policistom vprašala varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik.

 "Povsem verjetno je, da tega primera ni bilo mogoče preprečiti, pa vendarle nas vse druge potencialne žrtve zavezujejo, da storimo na tem področju korak naprej – ki pa mora biti dobro premišljen in previden, saj hodimo po zelo spolzkem terenu," je povedala notranja ministrica Katarina Kresal.

 Posvet še poteka v kongresnem centru Brdo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.