Slovenija
33 ogledov

V priporu izvajal poskuse

Bojan Poplaz zanika krivdo. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Sojenje. Včeraj zaslišana bombna tehnika. “Ni dvoma, da je bila bomba prava.”

“Kršene so mi človekove pravice, saj sem vklenjen v verige kot žival. Izpostavljen sem psihičnemu trpinčenju, prek interneta me spremljajo po vsem svetu, izpostavljeni pa so tudi moj maček, pes, domačija in sosedje,” je Bojan Poplaz, ki ga obtožnica bremeni, da je 1. septembra lani na kljuko vrat Vegradove poslovne stavbe nastavil ročno bombo M 75 z eksplozivom, dejal sodnici Jožici Arh Petkovič.

Še eno mnenje
Sledi
. Da ne bi bilo dvoma glede najdenih sledi na izolirnem traku, ki naj bi pripadale Poplazu, je senat Ireni Zupanič Pajnič z inštituta za sodno medicino naročil izdelavo še enega mnenja, tako glede DNK na izolirnem traku kot na kozarcu.

Bomba je bila prava
Bomba na srečo ni eksplodirala, na vprašanja, kako so z njo ravnali, preden so jo poslali v forenzični center, kjer so z nje vzeli tudi biološke sledi, pa sta včeraj senatu, tožilcu in zagovorniku obtoženega odgovarjala bombna tehnika Tomaž Škerget in Roman Tkavc.

“Nobenega dvoma ni, da je bila bomba prava in da je bil v njej pravi eksploziv,” je dejal Škerget, ki je z bombo ravnal po vseh strokovnih merilih. “Najprej sem nastavljeno bombo z eksplozivom fotografiral, zatem pa sva s kolegom Tkavcem proučila, kako se lotiti naloge. Preoblekel sem se v neprebojna oblačila, si nadel rokavice in se lotil varne odstranitve bombe z vsemi dodatki,” je povedal.

Nedogoreli cigareti

“V priporu sem opravil poskuse in vem, da cigareti nikoli ne bi dogoreli in bomba zato nikoli ne bi eksplodirala,” je senatu dejal obtoženi Poplaz, ki bi to rad pokazal tudi v sodni dvorani, a je senat to možnost zavrnil. Sojenje se bo nadaljevalo 31. maja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.