Slovenija > Črna kronika
240 ogledov

V prometni nesreči trije mladi mrtvi

null
1/27
Žurnal24 main
V prometni nesreči pri Arji vasi so umrli trije mladi ljudje, ki so se vozili v pravilni smeri. Povzročitelj tragedije naj bi bil po neuradnih podatkih močno vinjen.

Na avtocesti Maribor–Ljubljana pred priključkom Žalec–Arja vas v smeri Maribora se je nekaj minut pred peto uro zjutraj zgodila huda prometna nesreča.

 

Sedem vozil

Vpletenih je bilo več vozil, pet osebnih in dve tovorni, je potrdila Milena Trbulin iz PU Celje. V nesreči so umrli trije, najmanj dva pa sta poškodovana, vendar naj bi bili izven smrtne nevarnosti.

Umrli trije mladi
Trije mladi, ki so izgubili življenje, so se vozili v rdečem citroënu xara in pravilno prehitevali tovorno vozilo na avtocesti iz smeri Šempetra proti Arji vasi. V tem času jim je nepravilno, torej po napačni strani avtoceste, pripeljal naproti 46-letni voznik, ki je na avtocesto zapeljal v Arji vasi, zato je prišlo do silovitega trčenja, pri čemer je xaro odbilo v tovorno vozilo, ki so ga prehitevali.

Po neuradnih podatkih so bili umrli, dve dekleti in fant, stari 21 let. Po nepotrjenih informacijah naj bi se vračali z letališča, saj naj bi se vrnili z absolventskega izleta.

Močno vinjen?
V citroënu xara je bila še ena sopotnica, ki je nesrečo preživela, a je huje ranjena, ni pa v smrtni nevarnosti, prav tako naj bi se poškodoval voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, na drugih udeleženih vozilih naj bi po za zdaj znanih podatkih nastala le materialna škoda. Po neuradnih podatkih naj bi bil voznik, ki je povzročil nesrečo, močno vinjen.

Ker so vozniki, ki so v času nesreče vozili po drugi strani avtoceste, torej iz smeri Arje vasi proti Šempetru, gledali, kaj se je zgodilo, je prišlo do naleta petih vozil tudi na tem delu štajerske avtoceste, tako da je promet oviran tudi iz smeri Maribora proti Ljubljani.

Še tri prometne nesreče
Že zjutraj so se na tem območju zgodile še tri prometne nesreče. Ena iz smeri Šentrupert–Celje, druga na isti relaciji, vendar v obratni smeri. Tretja nesreča pa se je zgodila na Dečkovi cesti v Celju. Letos je na celjskih cestah umrlo 17 ljudi, lani v enakem obdobju 22.

Zaprte ceste
Avtocesta iz smeri Ljubljane proti Celju je med izvozoma Šempeter in Žalec zaprta. Iz enega izmed tovornih vozil se je razlila lepljiva snov, zato policija predvideva, da bo avtocesta zaprta dalj časa. Promet stoji tudi na odsekih, kjer so se zgodile preostale tri nesreče.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.