Slovenija
138 ogledov

V prometni nesreči umrl Aleš Žajdela

Aleš Žajdela Žurnal24 main
V včerajšnji prometni nesreči pri Domžalah je umrl Aleš Žajdela, predsednik uprave Abanke.

Nesreča se je zgodila, ko je 36-letni voznik tovornega vozila pri zavijanju zaprl pot 47-letniku na kolesu in trčil vanj. Žajdela je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Aleš Žajdela, magister pravnih znanosti, je bil od septembra 2005 šef tretje največje slovenske banke Abanke Vipa, pred tem pa je bil šest let predsednik uprave nekdanje Raiffeisen Krekove banke.

Žajdela je bil na začetku kariere zaposlen v Banki Slovenije. Bil je tudi aktualni predsednik nadzornega sveta Centralne klirinško depotne družbe KDD in član nadzornih svetov v Združenju bank Slovenije in Vipe Holdinga.

Poleg tega je zastopal Slovenijo v bazelskem komiteju bančnih nadzornikov držav srednje in vzhodne Evrope, bil član pogajalskih skupin pred podpisom pridružitvenega sporazuma in povabilom Slovenije k vstopu v EU. Objavil je tudi več strokovnih člankov s področja gospodarskega prava in bančništva ter kot predavatelj sodeloval na seminarjih iz gospodarskega prava oziroma bančništva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.