Slovenija
20 ogledov

V prometni nesreči umrl en inšpektor, drugi ranjen

Zastava Kitajska, Iran Reuters
V prometni nesreči v osrednjem Iranu je umrl južnokorejski inšpektor Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), inšpektor s Slovaške pa je bil v nesreči ranjen. IAEA se na dogodek še ni odzvala.

Po poročanju iranske tiskovne agencije IRNA se je prevrnil avtomobil, v katerem sta bila inšpektorja. Nesreča se je zgodila v iranski provinci Markazi. Inšpektorja sta bila tam na misiji v bližini kompleksa na obrobju vasi Hondab, kjer Iran gradi velik vodni reaktor.

Iranska Organizacija za jedrsko energijo je medtem sporočila, da je v nesreči umrl Južni Korejec Ok Seok Sea, član skupine inšpektorjev IAEA, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Druge podrobnosti za zdaj niso znane.

Prometna nesreča se je zgodila pred pogovori

Današnja nesreča se je zgodila pred novim krogom pogovorov med Teheranom in IAEA, ki naj bi potekali 13. in 14. maja na Dunaju. Pogajanja na visoki ravni so ob koncu meseca načrtovana tudi v Bagdadu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.