Slovenija
50 ogledov

V prvi razred tudi starši

Prvošolčki Anže Petkovšek
Šolsko leto. Na največji osnovni šoli v državi 103 prvošolci.

Prvi šolski dan. V štiri prve razrede na največji osnovni šoli v državi – Osnovni šoli Vič, ki jo bo letos obiskovalo skupaj 829 otrok – so včeraj sprejeli 103 prvošolce.

Na šoli na Tržaški cesti, kjer bodo letos praznovali stoto obletnico, bodo prvošolci obiskovali dva razreda, še dva pa na Abramovi ulici. Čeprav so vsi prvošolci za popotnico v razred dobili plišaste zajčke in se šole večinoma veselili, je bilo nekaj solz tako med njimi kot med starši. “So starši danes mirno spali ali jih je skrbelo?” jih je povprašala ravnateljica Ana Vehar. Ko so učiteljice v razrede pospremile otroke, pa so morali pred fotoaparat tudi starši, “da bodo čez devet let vedeli, kako dobro so izgledali”.

Otroci so v razredih poslušali pravljico, starši pa nujne informacije v sprejemni avli. Preden so se vsi skupaj odpravili domov, so se svojim otrokom pridružili v razredu, da so jih z nekaj besedami predstavili. “V tej šoli imamo že starejšo hčerko, ki gre zdaj v šesti razred, in smo zelo zadovoljni tako s šolo kot s sprejemom v prvi razred. Tudi prvošolka se je zelo veselila tega dneva in je bila noč kar predolga,” je po koncu kratkega “pouka” povedala mama Tjaša Kosi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.