Slovenija
38 ogledov

V Radovljici danes ne štejejo kalorij

festival čokolade
1/16
Saša Despot
V Radovljici se je včeraj začel Festival čokolade, ki bo potekal do nedelje. Danes so se obiskovalci med drugim razveselili 93-kilogramske Gorenjkine čokolade.

Festival čokolade poteka v mestnem jedru Radovljice na Linhartovem trgu, v Radovljiški graščini ter v nekdanjem grajskem parku ter tik ob njem. Na vseh lokacijah so na voljo degustacije čokoladnih izdelkov, večina čokoladnic in ostalih ponudnikov čokoladnih jedi pa se predstavlja na Linhartovem trgu ter v pritličju in prvem nadstropju graščine.

Ob grajskem parku je v pokritem šotoru na voljo ponudba lokalnih "nečokoladnih" jedi Okusov Radol’ce. Spremljevalni program festivala poteka na Linhartovem trgu ter v grajskem parku in šotoru ob njem.

Tridnevni Festical čokolade se bo zaključil jutri. Predstavllja se  40 razstavljavcev, ki bodo predstavili raznolikost čokoladnih okusov in izdelkov. Organizatorji v treh dneh pričakujejo kar 50.000 ljubiteljev sladke pregrehe.

Za festival vlada veliko zanimanje, ki se je pokazalo že na prvi izvedbi leta 2012, ko je na tedaj enodnevnem dogodku celo zmanjkalo čokolade. Lani se je izkazalo, da sta tudi dva festivalska dneva premalo, da bi se lahko obiskovalci zvrstili ob stojnicah in v miru preizkušali čokolado, zato se letošnji festival začenja že danes popoldne ter bo trajal še v soboto in nedeljo.

Razširili so tudi prizorišče festivala z Linhartovega trga in graščine še na park, vse do parkirišča pred Grajskim dvorom. Letošnja novost je tudi večerni program, ki bo potekal v novem šotoru Kuhna, kjer se bodo vrstili čokoladni kulinarični šovi.

Poseben šotor bo namenjen tudi najmlajšim z ustvarjalnimi delavnicami, čarovniškimi in cirkuškimi predstavami. Festival prav tako ne bo minil brez nagradnih iger, Gorenjkine čokolade velikanke ter poslikave teles boga in boginje čokolade.

Obiskovalci bodo z degustacijskimi kuponi lahko poskusili kar 150 različnih izdelkov iz čokolade, si ogledali, kako izdelki nastajajo ter se naučili, kako lahko tudi sami na različne načine uporabijo čokolado, je pojasnila direktorica Turizma Radovljica Nataša Mikelj.

Festival je namenjen promociji slovenskih čokoladnic in turistične destinacije Radovljica, katere slogan je pristno sladka tudi zaradi bogate tradicije čokolade, ki jo v Gorenjki v Lescah izdelujejo že od leta 1922.

 

Komentarjev 1
  • Avatar praufo
    praufo 17:31 19.april 2015.

    Ne štejejo kalorij in ne štejejo več parkiranih avtomobilov. Nedelja popoldne, placa, ni nikjer več, parkira se že po bližnjih travnikih, kajpak na privat parcelah. Kaj res ni mogoče nikjer več dobit čokolado kot samo tukaj ? Po mojem bo ...prikaži več zvečer en velik prometni zastoj iz tega dela gorenjske.