Slovenija
60 ogledov

V Raiffeisen banki pričakujejo javno opravičilo Združenja frank

Švicarski frank Žurnal24 main
Reiffeissen banka ostro zavrača obtožbe kreditojemalcev v frankih o ponarejanju njihovih podpisov. Banka zahteva opravičilo, v nasprotnem primeru napovedujejo pravne ukrepe.

"Interni pregled je pokazal, da ponarejanja podpisov s strani banke ni bilo," so sporočili iz Reiffeisen banke in tako zavrnili namigovanja, da je banka naknadno urejala in podpisovala izjave strank o seznanitvi z valutnim tveganjem oziroma dajala zaposlenim kakršnakoli navodila za to.

Obtožbe Združenja frank

S sporočilom se je omenjena banka odzvala na očitek združenja kreditojemalcev, ki so najemali posojila v švicarskih frankih in ki so pred desetimi dnevi na svojem facebook profilu sporočili, da so nekateri njihovi člani od bank prejeli podpisano tipsko izjavo, za katero naj bi se pozneje - tudi po grafološki analizi izkazalo, da podpis ni njihov.

Šlo naj bi za za mariborsko in ljubljansko poslovalnico Hypo banke ter mariborsko poslovalnico Raiffeisen banke.

O očitkih Združenja frank si preberite tukaj:

Uvedli interni nadzor

V Raiffeisen banki so po očitkih iz medijev, da naj bi banka ponarejala podpise svojih strank, sprožili interni postopek v skladu s pravilniki. 

Kot zagotavljajo, so pregledali tako dokumentacijo kredita stranke, ki jih je v okviru Združenja frank obtožila ponarejanja, kot tudi drugo dokumentacijo kreditov v švicarskih frankih.

Zahtevajo opravičilo

V banki sedaj pričakujejo javno opravičilo Združenja frank, v nasprotnem primeru razmišljajo tudi o možnih pravnih ukrepih.

Očitki iz Združenja frank so bili nepričakovani, saj je bilo predhodno sodelovanje med strankama po besedah vodstva v Raiffeisnu korektno. Raiffeisen banka je na primer ena redkih bank, ki je Združenje frank sploh sprejela na sestanek, so dejali.

V Raiffeisen banki ob tem zagotavljajo, da strankam že več let ponujajo konverzijo posojil iz frankov v evre, in sicer z možnostjo, da zadržijo enako ugodno realno obrestno mero oziroma pribitek. "Kljub večkratnemu pisnemu obveščanju strank, da imajo možnost konvertirati kredit iz frankov v evre, se je za to možnost v zadnjih letih odločilo zelo malo strank - le štirje odstotki," dodajajo v banki.

dezurni@zurnal24

Komentarjev 2
  • kapibara 08:15 24.junij 2015.

    Nič čakat, TAKOJ tožit, da si banka povrne ugled.. !! Sedaj so pa že šli čez mejo, s tem , da so drugi krivi, za njihovo valutno požrešnost... !!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 23:50 23.junij 2015.

    Ja in kako naj bi z notranjo preiskavo odkril če bi se to zgodil po tokem času? Mislm sj če bi delal lumparije itak ne bi pustil nobenih znakov tega kar so nardil ane? Nevem no pač...čudno se mi zdi. ...prikaži več Najlaži je pa sam sebe preiskovat pa se razglasit za nedolžnega.