Slovenija
3 ogledov

V ringu do novih uspehov

Člani Akademije tajskega boksa Scorpion nizajo uspehe in širijo ugled Novega mes Žurnal24 main
Tajski boks. Franci Grajš evropski podprvak do 91 kilogramov, Mirko Vorkapić dejaven tudi drugje.

Novo mesto. “Moj največji uspeh je drugo mesto na svetovnem prvenstvu leta 2007, a tudi naslov evropskega podprvaka, ki sem ga pred kratkim osvojil v Rimu, mi veliko pomeni,” je na sprejemu pri podžupanu Rafku Križmanu dejal Franci Grajš. Uspehov ne manjka niti Mirku Vorkapiću, ki med dosežki v zadnjem obdobju izpostavlja zmago na pomembnem turnirju K1 v Splitu, uspešen pa je tudi pri raperskem in filmskem ustvarjanju.

Kot je izpostavil selektor reprezentance Matjaž Bučar, že nestrpno pričakujejo srečanje v Pekingu, na katerem naj bi letos končno tajski boks sprejeli v druščino olimpijskih športov. “Naši borci se lahko kosajo z borci z vsega sveta. Ustanovili smo tudi mednarodno ligo tajskega boksa, ki je že zaradi same nagrade, povratne vozovnice za Tajsko, dodatna motivacija za vsakega tekmovalca.” Drugi krog lige bo 12. junija gostilo prav Novo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.