Slovenija
24 ogledov

V ritmih fejst festivala

Jure Sodja, idejni oče festivala B.O. Fejst: “Zagotovilo, da je festival uspel, Žurnal24 main
Ribčev Laz. Festivala B.O.Fejst se je udeležilo več kot dva tisoč otrok.

Bohinj. Organizatorju Turističnemu društvu (TD) Bohinj je uspelo podvojiti lanski obisk, saj se je festivala v treh dneh udeležilo več kot dva tisoč otrok, ki so lahko sodelovali v različnih ustvarjalnih delavnicah in se zabavali ob igricah, predstavah, koncertih, karaokah in nagradnih igrah.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Letošnja novost so bile minute za živali, v katerih so udeleženci festivala v živo spoznavali konje, koze, kače in si ogledali nastop deklice Amadeje s psičko Boro (predstavili sta se tudi na Slovenija ima talent, op. p.), še posebno pa so jih navdušili znani slovenski športniki – člani slovenske biatlonske reprezentance, med njimi svetovna podprvakinja Teja Gregorin, telemark smučar Luka Pintar ter smučarska skakalca Rok Urbanc in Robert Kranjec.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Za zdravstveni dom
Njihov obisk je bil tudi dobrodelen, podarili so svoje drese in startne številke. “Lani smo zbirali denar za kirurški oddelek pediatrične klinike in za Fundacijo za pomoč otrokom, letos pa ga bomo namenili za otroški oddelek bohinjskega zdravstvenega doma. Upam, da bomo vsaj tako uspešni kot lani,” je med festivalom za Žurnal24 povedal Jure Sodja, predsednik TD Bohinj in idejni oče največjega gorenjskega poletnega otroškega festivala. Poudaril je, da želijo s festivalom zvabiti otroke v naravo, stran od televizorjev in računalnikov, kjer se lahko ob zabavi tudi kaj koristnega naučijo.

Festival je stal deset tisoč evrov, v raznolikem programu, ki je potekal tri dni od jutra do večera, je sodelovalo več kot 50 nastopajočih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.