Slovenija
17 ogledov

V SCT slabe možnosti, da se poberejo

SCT ostal brez poslednjega rešitelja. (Foto: Bobo) Žurnal24 main
Prisilna upraviteljica dopolnila ugovor proti vodenju prisilne poravnave SCT. Ocenila je, da so kratkoročne in dolgoročne možnosti za plačilno sposobnost podjetja manj kot 50-odstotne.

Prisilna upraviteljica SCT Majda Šantl je skladno s sklepom ljubljanskega okrožnega sodišča dopolnila ugovor proti vodenju postopka prisilne poravnave družbe.

Če je Šantlova ugovor ustrezno dopolnila in mu bo sodišče sledilo, se nekdaj največjemu slovenskemu gradbenemu podjetju SCT, ki ga vodi Ivan Zidar, obeta stečaj.

Šantlova ocenjuje, da je stopnja verjetnosti, da bo SCT postal kratkoročno in dolgoročno plačilno sposoben, nižja od 50 odstotkov, oceno pa je podala na podlagi finančnega prestrukturiranja ter na osnovi analize podatkov o tekočem poslovanju.

S plačami zamujajo več kot tri mesece
Glavni vzrok za takšno oceno Šantlove so bistvena negativna odstopanja dejanskega poslovanja v letu 2011 od projekcij poslovanja in več kot trimesečno zamujanje z izplačilom plač.

Šantlova je sicer ugovor proti vodenju prisilne poravnave SCT objavila pretekli ponedeljek. Kot je navedla, sredstva z naslova posojila niso bila pridobljena, garancije so že bile unovčene, najavljene so dodatne unovčitve, prekinjenih je več pogodb, naročniki odklanjajo plačila družbi, dolžnik pa ne izplačuje plač, pri čemer je 600 delavcev napotil na čakanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.