Slovenija
39 ogledov

V SD upanja niso izgubili

Sebastjan Kokl Barbara Milavec
Volitve. Po raziskavi SD Popoviču 53, Starmanu 32 odstotkov podpore.

Koper. Javnomnenjska raziskava o volitvah v koprski občini, ki so jo pri Ninamedii naročili pri SD, je pokazala, da bi v tekmi za župana Boris Popovič (KJN) dobil 53 odstotkov glasov, Janez Starman (s podporo SD, LDS, Zaresa in Oljke) pa 35 odstotkov. “Če Popoviču podpora pade še za nekaj odstotnih točk, torej pod polovico, drugi krog bo,” je komentiral Sebastjan Kokl, vodja volilnega štaba SD Koper. Starmanu naj bi podpora zrasla, saj mu je novembrska javnomnenjska raziskava kazala le 20 odstotkov glasov, 
Popoviču pa 60.

Anketiranci starejši
Za Starmanom se je v zadnji raziskavi z nekaj več kot šestimi odstotki glasov uvrstila Olga Franca (SLS), pri čemer niso upoštevali kandidatov Dragana Sadžaka in Štefana Kocjančiča, ki sta se prijavila pozneje. Kot je povedal Kokl, je v raziskavi sodelovalo 350 anketirancev, pretežno starejših občanov.

KJN pred SD
Pri volitvah za občinski svet pa bi po tej raziskavi 18 odstotkov glasov pripadlo listi Koper je naš (KJN) Borisa Popoviča, SD 13,2 odstotka, sledil bi SDS s 6,6 odstotka glasov, kar četrtina vprašanih pa je bila še neodločena.

Komentarjev 1
  • Kronik 07:30 21.junij 2011.

    E moj Žurnal. Ste pa zelo nizko padli, da objavljate kao ankete debelinkota sredi volilne kampanje. Niste vredni niti papirja, na katerega ste tiskani, res sramota od novinarke in propaganda za SD, ki je tik pred razpadom in se informiranju ...prikaži več javnosti o temu izogibate. Poden od podna. Povejte kaj o njihovi listi, s prestopniki, ovadenimi in takimi, ki imajo na grbi pestro preteklost. Forza Popovič. Smrt komunizmu svoboda narodu.