Slovenija
21 ogledov

V SDS bi obdavčili evrofunkcionarje

sds_260308_bobo Žurnal24 main
V SDS bi enako obdavčili vse funkcionarje, uslužbence in finančne organe EU. Pozitivne posledice za državni proračun, pravijo, saj bi bilo več zavezancev za plačilo dohodnine.

''V poslanski skupini ugotavljamo, da so slovenski funkcionarji institucij in finančnih organov EU, razen poslancev Evropskega parlamenta (EP), oproščeni plačevanja dohodnine v Sloveniji. Tako morajo poslanci EP v Sloveniji napovedati in plačati razliko v dohodnini, če je davek, odmerjen od teh dohodkov na ravni EU, nižji kot dohodnina, odmerjena od teh dohodkov v Sloveniji,'' so v sporočilu za javnost zapisali v poslanski skupini SDS, ki je danes v parlamentarni postopek ponovno vložila novelo zakona o dohodnini.

Obdavčitev za vse enaka
V poslanski skupini menijo, da gre za nedopustno razlikovanje in da bi morala biti ureditev oziroma obdavčitev enaka za vse funkcionarje institucij in finančnih organov EU, kakor tudi za uslužbence, ki so v navedene institucije napoteni na podlagi sklepa Vlade RS oziroma Državnega zbora.

''Zato z novelo Zakona o dohodnini predlagamo enako obdavčitev za vse funkcionarje in uslužbence institucij in finančnih organov EU, ki so napoteni na podlagi sklepa Vlade RS oziroma Državnega zbora na način, kot sedaj velja za poslance EP. Predlagana novela zakona bo imela pozitivne posledice za državni proračun, ker se pričakuje, da se bo povečalo število zavezancev za plačilo dohodnine,'' še menijo v poslanski skupini SDS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.