Slovenija
79 ogledov

V Seči bo imel hotel

1/3
Žurnal24 main
Vladimir Polič. Namesto nekdanje Drogine stavbe v Seči bo zgradil hotel; v Luciji odpira nove proizvodne prostore.

Portorož. “V kratkem bo okoli sto naših zaposlenih začelo delati v novi proizvodni dvorani v Luciji. Vseh tri tisoč kvadratnih metrov površin smo opremili na novo, nič starega ne selimo,” je razložil primorski podjetnik Vladimir Polič.

Kdo je družina Polič
Premoženje
. Po lestvici sto najbogatejših se je družina Polič lani s premoženjem, ocenjenim na 30 milijonov evrov, uvrstila na 29. mesto. Vladimir Polič se z novo oceno revije Manager ni strinjal; pravi, da se vrednost njihovega premoženja bistveno ne spreminja. Leta 2007 so ga uvrstili na sedmo mesto. Med drugim je lastnik hiše na Tajskem, kjer preživi blizu šest mesecev na leto.

Ujeli smo ga tik pred potovanjem na Tajsko, kjer sicer preživi okoli šest mesecev na leto. “Recesija je nekoliko ustavila naše načrte v tem delu sveta. Na Tajskem smo namreč kupili zemljišče za novo tovarno in tudi že imamo gradbeno dovoljenje, a se je prodaja v krizi zmanjšala, tako da zdajšnje proizvodne zmogljivosti zadoščajo za trenutno povpraševanje po naših izdelkih. Telemetrija predstavlja skoraj polovico naše proizvodnje, preostalo so drugi izdelki s področja elektronike,” je dodal.

Ob solinah hotel
Namesto nekdanje Drogine stavbe v Seči, katere lastnik je njegova družina, bo zgradil hotelski objekt, je napovedal. Pri tem bo izrabil naravne danosti bližnjih Sečoveljskih solin, pri načrtih pa sodeluje z arhitekti iz Londona. “Za uresničitev teh načrtov, ki jih na občini podpiramo in nam jih je investitor tudi že podrobneje predstavil, pa bo treba ustrezno spremeniti občinski prostorski načrt. A to se bo zgodilo predvidoma šele po volitvah,” je za Žurnal povedal piranski župan Tomaž Gantar.

Polič premoženje upravlja skupaj s sinovoma Petrom in Denisom. Med drugim so bili lastniki Kanala A; tedaj so dobili tudi idejo o proizvodnji naprav za merjenje gledanosti. So lastniki več nepremičnin, tudi dela stolpnice v središču Ljubljane, kjer domuje Slovenska tiskovna agencija.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.