Slovenija
16 ogledov

V Secopu ostaja 200 delavcev več

secop danfoss Žurnal24 main
V črnomaljskem Secopu bo ostalo več delavcev, kot so sprva načrtovali, potekajo pa tudi pogovori s petimi potencialnimi investitorji.

V črnomaljski družbi Secop kompresorji bodo konec meseca končali program razreševanja presežnih delavcev, ki so ga začeli aprila lani, ko je družba zaposlovala približno 960 ljudi. Zaposlenih bo več kot 500 delavcev, kar je za 200 več od napovedi.

Več povpraševanja po kompresorjih

Kot so pojasnili, je razlika v številu odpuščenih delavcev rezultat večjega svetovnega povpraševanja po kompresorjih. Poleg tega naj bi v Črnomlju po spremenjenem strateškem načrtu prestrukturiranja proizvajali večje število komponent, kot je bilo prvotno predvideno.

K navedenemu rezultatu je največ prispevala visoka tehnološka usposobljenost tovarne in kakovostno delo ter strokovno znanje zaposlenih, tovarno pa bo v zadnjem valu odpuščanja zapustilo še zadnjih 140 od skupno odpuščenih 450 delavcev.

Iščejo tudi novega investitorja

Vzporedno z odpuščanjem delavcev v Secopu poteka iskanje novega investitorja. Po podatkih družbe jih je doslej obiskalo pet večjih podjetij oziroma predstavnikov mednarodnih korporacij, s katerimi nadaljujejo pogovore in izmenjujejo informacije.

Omenjeno kaže na precejšnje zanimanje morebitnih strateških partnerjev, v podjetju pa si hkrati prizadevajo za nove posle in iščejo nove izdelke. Kot strateško usmeritev so si zadali cilj postati dobavitelj komponent za izdelavo kompresorjev, so dodali.

V prvih mesecih poslovali pozitivno

Kot so še zapisali v Secopu, so lani prodali za 112 milijonov evrov izdelkov, lansko poslovno leto pa so zaključili z negativnim izidom, kar je bilo, glede na proces temeljitega prestrukturiranja podjetja in celotne skupine Secop, pričakovano. Dodatno so k temu pripomogle še slabe tržne razmere v segmentu njihovih izdelkov na svetovnem trgu.

V prvih mesecih tekočega leta so v Secopu poslovali pozitivno, prihodki od letošnje prodaje pa bodo sledili znižanju načrtovanih prodajnih količin in spremembam proizvodnega programa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.