Slovenija
33 ogledov

V Secopu stavkajo

Delavka v Secopu Jerca Božič Kranjec
V črnomaljskem podjetju Secop, ki po junija lani končanem dveletnem programu razreševanja presežnih delavcev zaposluje približno 460 delavcev, so ob 6. uri zaustavili proizvodnjo in začeli stavkati.

Tamkajšnji sindikat zahteva sprejetje finančnega paketa, ki so ga upravi posredovali v začetku leta, stavkali pa bodo do uresničitve svojih zahtev.

Secopov glavni sindikalist Zdravko Bahor je za STA povedal, da so od uprave v začetku leta med drugim zahtevali, da se njihove letošnje plače uskladijo z inflacijo, dogovor o višini letošnjega regresa ter trinajste plače. Terjali pa so tudi odgovor, kako bo v podjetju, ki ga lastniki zlagoma selijo na Slovaško, v prihodnje.

Ker morajo Secopovi delavci pri omenjeni selitvi proizvodnje oz. proizvodnih linij sodelovati, hkrati pa za delo na njih priučiti slovaške delavce, tudi za to zahtevajo ustrezno plačilo, je dodal.

Sindikat je upravi za odgovor postavil rok do 15. januarja, ker se ta na njihove zahteve ni odzvala, pa so davi začeli stavkati, je še povedal Bahor.

Uprava za odziv na stavko davi še ni bila dostopna, so povedali v Secopovi tiskovni službi.

Komentarjev 1
  • privat 10:15 16.januar 2013.

    zakaj lastnikom ne poberejo državljanstvo in naj bogi reveži prosijo slovake za dobičkonostno državljanstvo!! Naš denar se seli v Slovaško,slovaki pa stem denarjem kupujejo Slovensko premoženje!!