Slovenija
26 ogledov

V šestih mesecih do novega vrtca

Dolenjska 14.10.10, romi, vrtec pikapolonica, otroci, foto: k polster Žurnal24 main
Po več letih odprtje novega vrtca. Vse skupine s pokritimi terasami. Vselitev po novem letu.

"V novem vrtcu imamo za več kot tisoč kvadratnih metrov prostorov, velike igralnice in prostor za druženje. Vse skupine imajo pokrite terase, tako bodo lahko otroci ob vseh letnih časih tudi na prostem," pravi Cvetka Rošker, ravnateljica Vrtca Tezno, in poudarja, da v zadnjih letih mesto ni dobilo niti enega novega vrtca.

Vselitev 2. januarja

Novo vrtčevsko enoto Lupinica – staro so porušili – so odprli včeraj, otroci pa jo bodo začeli obiskovati 2. januarja. Do takrat bodo, kot v času gradnje, še znotraj drugih enot tezenskega vrtca in bližnjih osnovnih šol. Gradbeništvo Milan Pintarič je vrtec zgradilo v pogodbenem roku šestih mesecev. Skupna vrednost izgradnje je bila dobrih 1,9 milijona evrov, od tega 1,2 milijona evropskih sredstev, preostanek je dodala mariborska mestna občina. Ob odprtju vrtca ni bilo predstavnikov šolskega ministrstva, ki so se za neudeležbo zaradi prezasedenosti opravičili. B. B.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.