Slovenija
52 ogledov

V siru je E.coli

sir Shutterstock
Hipermarket E.Leclerc Ljubljana je objavil odpoklic sira zaradi prisotnosti bakterije E.coli.

Stranke, ki so izdelek kupile in ga še imajo, naprošajo, naj ga ne uživajo, temveč ga vrnejo nazaj v trgovino.

Gre za 200-gramski sir La tentation cremeux a coeur iz surovega mleka znamke Etoile du Vercors. Izdelek ima črtno kodo 3237055000724 in datum uporabe 18. avgust 2014.

Če ste ga zaužili, poiščite zdravniško pomoč

V E.Leclerc Ljubljana opozarjajo, da lahko bakterija E.coli v tednu po zaužitju okuženega izdelka povzroči vnetje sluznice želodca in črevesja, ki ga lahko spremljajo krvavitve oz. povišana telesna temperatura. Pri otrocih lahko omenjenim simptomom sledijo zapleti z ledvicami.

Osebe, ki so izdelek zaužile in pri katerih so se pojavili navedeni simptomi, naj takoj poiščejo zdravniško pomoč in zdravnika obvestijo o zaužitju tega izdelka in prisotnosti bakterije E.coli, so še zapisali.

Komentarjev 4
  • Realist 15:08 29.julij 2014.

    V Leclercu so imeli težave s siri že v preteklosti, tako da je očitno z njimi nekaj hudo narobe. Zakaj ne ustreza pristojna inšpekcija in organi mi je čudno, zanjo pa vedno zafrkavat slovenskim dobaviteljem in trgovcem ko je kaj ...prikaži več takšnega. Potrošniki pa bi se morali zamisliti, kje in kakšne izdelke kupujejo in končno spoznati tudi dejstvo, da je slovenska kakovost korak spredaj pred tujo!

  • Dixon 10:33 29.julij 2014.

    In ljudje še vedno na veliko kupujejo pri tujih diskontarjih in trgovinah, še posebej tuje izdelke, ki so kaj cenejši, vendar še enkrat več dokazano, da so vprašljivi in sploh vprašanje od kod prihajajo. Jaz se jih izogibam na veliko. ...prikaži več Po drugi strani pa ugotoviš, da ti tuji izdelki sploh niso tako zelo poceni napram ostalim, največkrat našim slovenskim izdelkom. Vedno kupujem preverjeno slovensko blago od slovenskih proizvajalcev v slovenskih trgovinah, sedaj ko imamo samo še eno bo to ostal Tuš!

  • mihatirs 08:30 29.julij 2014.

    Marš govedo francosko....samo sranje so začel v temu leclercu prodajat...od pokvarjenega mesa do vsega boga!