Slovenija
617 ogledov

V Šiški gradnja novega šoping centra prihodnje leto

Načrt za nakupovalni center v Šiški Robert Krumpak
Marca smo poročali, da bi moral biti po načrtih iz leta 2010 nov nakupovalni center med sosesko Celovški dvori in obvoznico v Šiški že odprt; očitno bodo stroji zabrneli prihodnje leto.

"Trenutno čakamo na odločitev upravnega sodišča," nam je na vprašanje v kakšni fazi je postopek pridobivanja pravnomočnega gradbenega dovoljenja za nakupovalni center v Šiški marca odgovoril direktor projekta Toni Pugelj s SES Slovenija. "Na dokončno gradbeno dovoljenje, ki je bilo izdano maja 2015 in postalo dokončno septembra 2015, sta se septembra 2015 pritožila dva soseda. Trenutno čakamo na odločitev upravnega sodišča o teh dveh tožbah."

Po letih pritožb in tožb je družbi Nepra, ki je članica Sparovih evropskih nakupovalnih središč (SES), le uspelo pridobiti pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo nakupovalnega centra Spar v Šiški, medtem danes piše Dnevnik. Toni Pugelj je napovedal, da bodo prihodnje leto začeli z gradnjo.

Spar je gradbeno dovoljenje za nakupovalni center v Šiški, ki ga je pridobival vse od konca leta 2010, sicer pridobil že maja lani, s pravnomočnostjo dovoljenja pa se bo gradnja vendarle lahko začela. Nepra sedaj išče projektanta za izdelavo projektne dokumentacije za izvedbo in izbiro najemnike poslovnih prostorov. "Interes potencialnih najemnikov je velik. O konkretnih imenih še ne morem govoriti, lahko pa zagotovim, da bodo ponudniki taki, ki jih v Šiški še ni, in da bodo izboljšali trgovsko ponudbo v tem delu Ljubljane," je za časnik poudaril Pugelj.

PREBERITE TUDI

 

Nakupovalni center v Šiški je ocenjen na približno 100 milijonov evrov, v njem pa bo lahko okrog 80 poslovnih prostorov. Center, ki bo konkurenca Mercatorjevemu hipermarketu v neposredni bližini, bo ustvaril 700 novih delovnih mest, poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • Avatar praufo
    praufo 11:13 06.julij 2016.

    škoda besed, ker že vsi vrabci, tudi tisti ta navelićani ćivkajo, kaj se tam v tisti LJ dogaja, in tudi tega biznisa s temi provizijami bo enkrat konec, mogoće za pametne ljubljanćane že prepozno da bi spoznali kaj pomeni slogan ...prikaži več "on dela", pravilno bi bilo "on kasira provizije", dela se tudi kar ni potrebno v ogromnih primerih pa gre na koncu za bakrot tistega končnega izvajalca, ki mu nihče nič ne plača in temu se reče zgodba o uspehu, bistvo pa je, da pade provizija

  • Dixon 10:55 06.julij 2016.

    Spar bo spet metal dnar v zrak, ker na tej lokaciji verjetno ne bo profita.

  • Žurnalček 00:03 06.julij 2016.

    Vsi bomo sami seb prodajal !