Slovenija
48 ogledov

V Škofji Loki bodo šli do konca

Protest v Škofji Loki Anže Petkovšek
V Škofji Loki so prebivalci znova protestno zaprli cesto. S protesti bodo nadaljevali, dokler izvajalec gradnje škofjeloške obvoznice ne bo izbran.

Škofjeločani so danes na ulice šli dvakrat. Prvi protest, ki se je začel zgodaj popoldne, se je končal pred 16. uro, ko je policija sporočila, da so ovire odstranjene in da je promet tekoč. Pred tem je bil v veljavi obvoz za osebna vozila in zapora prometa za tovorna vozila. Okoli 200 protestnikov se je namreč zbralo in s hojo preko štirih prehodov za pešce v mestnem jedru Škofje Loke oviralo promet. Ponovno pa so z oviranjem prometa začeli nekaj po 16. uri.

Po podatkih policije je promet spet normalno stekel nekaj pred 18. uro. Ob tem je policija sporočila, da so "danes zaradi oviranja ali preprečevanja prometa obravnavali tri kršitelje, o organizatorju pa zbirajo obvestila"

Vztrajali bodo

S protestom so opozorili na nujnost izgradnje poljanske obvoznice. Kot je dejala ena od protestnic Alma Štucin, bodo vztrajali, dokler izvajalec gradnje poljanske obvoznice ne bo izbran. Nov protest načrtujejo "zelo kmalu", predvidoma še v tem tednu.

Škofjeloški policisti so zaradi zapore fizično urejali in nadzorovali promet ter opravljali druge naloge policije, predvsem v smislu varovanja javnega reda in miru.

Rok za odločitev je 19. december

Direkcija RS za ceste (DRSC) je zavrnila oba revizijska zahtevka neizbranih ponudnikov (družbe Euro - Asfalt iz Sarajeva ter partnerjev Integral inženjering iz BiH in gradbeno družbo Gorenjc) na njeno odločitev, da bo drugo in tretjo etapo poljanske obvoznice dokončala Gorenjska gradbena družba s partnerji. Postopek se nadaljuje pred Državno revizijsko komisijo.

Predviden rok za odločitev revizijske komisije je 19. december, so STA danes povedali na komisiji. Če bo revizijska komisija pritožbam ugodila, DRSC z izbranim ponudnikom ne mogel podpisati pogodbe do konca tega. To bi pomenilo, da dela na obvoznici ne bodo končana pred koncem leta 2015 ter da bodo odobrena evropska sredstva za to cesto izgubljena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.