Slovenija
9 ogledov

V Sloveniji nevarni italijanski kupci

Italijani ga tankajo kar v prtljažnik. Žurnal24 main
Italijani, ki hodijo v Slovenijo tankat cenejši bencin, se domov ne peljejo le s polnim tankom, ampak kupi kanistrov in celo doma narejeno cisterno, polno dragocene in nevarne tekočine.

Odkar je Slovenija v schengnu in so padle meje z zahodno sosedo, se Italijani, predvsem tisti iz Furlanije, množično odpravljajo po nakupih v našo domovino. Privlači jih "poceni" bencin. A ker jih sama pot stane toliko, da se jim na koncu ne izplača, so se odločili kar se da izkoristiti prtljažnik svojega avtomobila. V minulih dneh je italijanska policija na meji med Slovenijo in Italijo tako ustavila štiri Benečane in jim zaplenila vozila. Trije od njih so imeli prtljažnike natrpane s kanistri bencina, eden pa je šel tako daleč, da je prtljažnik spremenil v improvizirano cisterno iz steklenih vlaken in jo napolnil s tristo litri dizla.

"Genij" je pozornost policistov v Rabuieseu pritegnil z nenavadno lego svojega avtomobila. Ta je bil tako naložen, da je svoj zadek dobesedno vlekel po asfaltu, medtem ko je prednji del vozila štrel v zrak. Ko so ga policisti ustavili, da bi preverili, kakšen tovor prevaža, so zgroženi ugotovili, da bi le majhen trk z drugim vozilom povzročil pravo razdejanje. Vozilo so zaplenili, voznika pa čaka visoka kazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.