Slovenija
53 ogledov

V Sloveniji sibirski mraz

Bralka nam je poslala fotografijo iz Mohorja pri Kranju. Tudi vi nam pošljite fo Žurnal24 main
Slovenijo je po več dnevih sneženja zajel sibirski mraz. Ob sedmi uri zjutraj so na Babnem polju namerili minus 21 stopinj Celzija. Pozor na cestah: nevarnost poledice.

Po podatkih Agencije za okolje (ob sedmi uri zjutraj) so na Babnem polju namerili minus 21 stopinj Celzija. Temperature globoko pod ničlo so namerili tudi v Celju (- 13° C), Črnomlju (- 13° C), Lescah (-13° C), Ratečah (- 12° C), na Rudnem polju (-17° C) in Kočevju (-10° C).

"Zaradi nizkih temperatur obstaja nevarnost poledice, zato priporočamo previdnost," so zapisali na Prometno-informacijskem centru, kjer poročajo tudi o zapori nekaterih cest zaradi podrtega drevja.

V slovenski Sibiriji oziroma na Babnem polju so tako nizkih temperatur že vajeni. Dolgoletni oskrbnik tamkajšnje vremenske postaje Dušan Ule je za zurnal24.si dejal, da so takšne temperature za omenjeni kraj "čisto normalne".

Glede na podatke iz preteklosti, je prebivalce Babnega polja že bolj zeblo. Prvega februarja letos so tam takoj po sončnem vzhodu namerili -25,4 stopinje Celzija. Rekord pa je bil zabeležen pred 81 leti, ko se je živo srebro spustilo na minus 39,6 stopinje Celzija.

Mrzlo tudi drugod po Evropi
Prva nedelja v decembru je precej mrzla tudi v nekaterih evropskih prestolnicah. Glede na podatke Arsa ob sedmi uri zjutraj, je bilo najhladneje v Varšavi in Bratislavi (- 16° C), Pragi (-11° C), Oslu (-12 ° C) ter na Dunaju (-10° C). 

Jutri že topleje
Po napovedih Uroša Strajnarja z Agencije za okolje RS se nam v ponedeljek obeta otoplitev. Tako lahko pričakujemo nekaj dežja, predvsem v zahodnih in hribovitih krajih.

V osrednjem delu države pa bo le občasno deževalo, na vzhodu pa bo suho in topleje. Kakšno vreme nas čaka od torka dalje, pa si preberite v tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.