Slovenija
96 ogledov

V Sloveniji tisoč ameriških vojakov

slovenija 26.07.11, studentski vojaski tabor, studenti, tabor, slovenska vojska, Anže Petkovšek
Do 10. maja v Sloveniji na obisku več sto ameriških vojakov, ki bodo s slovenskimi izpeljali skupna urjenja. Danes in jutri povečan promet.

Med prihodnjim četrtkom in 10. majem bo na osrednjem vadišču Slovenske vojske skupno usposabljanje enot slovenske in ameriške vojske, na kateri bo sodelovalo okrog tisoč pripadnikov obeh vojsk; ameriških vojakov bo več kot 800, so nam potrdili na Slovenski vojski. Kot je za Žurnal24 povedal Marko Prvinšek s Slovenske vojske, gre za skupna urjenja in izmenjavo izkušenj. "Ja, vojaki bodo tudi streljali, vendar računamo, da to ne bo moteče za okolico, saj bodo urjenja potekala le na vadišču."

Urjenja vojaki začenjajo v četrtek. Danes in jutri bodo slovenski vojaki ameriške goste nastanili v vojašnici v Postojni. Zaradi njihovega prihoda lahko na cestah nastajajo manjše kolone. Danes kolone do 13. ure pričakujejo med mejnim prehodom Fernetiči in Vojašnico barona Andreja Čehovina.

Jutri pa bodo kolone in manjši zastoji možni med mejnim prehodom Fernetiči in Osrednjim vadiščem Slovenske vojske Postojna, in sicer med 8. in 17. uro, ter med mejnim prehodom Karavanke in Osrednjim vadiščem Slovenske vojske Postojna med 15. in 20. uro. 

Komentarjev 4
  • mirko 21:46 22.april 2014.

    Pa naj me koklja kljune, če je to res zgolj slučajno samo zaradi skupne vojaške vaje. To očitno pomeni, da Ukrajinski spor dobiva geografske razsežnosti, ki segajo tudi na naš teritorij, seveda preko Nato zveze (ZDA). Če bi pri tem ...prikaži večm imel glavno besedo g. Škrabec, bi gostoljubnost ameriški vojski v Sloveniji gladko zavrnil.

  • dragec 14:58 22.april 2014.

    In njihovo bivanje plačujete VI davkoplačevalci

  • ecco 10:52 22.april 2014.

    Več kot 800!