Slovenija
11934 ogledov

K nam bi moral pripeljati tri milijone mask, vlada s šoferjem izgubila stik

Matej Tonin Saša Despot
Obrambni minister Matej Tonin je v Odmevih povedal neverjetno zgodbo o dostavi zaščitnih mask v Slovenijo. Izgubili so stik z voznikom tovornjaka.

"So pozitivne zgodbe in so tragične,“ je v Odmevih povedal obrambni minister Matej Tonin. Donacija 300 tisoč mask, ki jih je pomagal zagotoviti predsednik Uefe Aleksander Čeferin, je trenutno v Belgiji, v Slovenijo naj bi prišle v petek ali soboto.

"Hkrati imamo 1,5 milijona mask v Nemčiji, a jih ne moremo pripeljati v Slovenijo. Bojim se, da Nemci uveljavljajo določilo, da zaščitne opreme ne dovolijo izvoziti iz države. Mi to opremo krvavo potrebujemo,“ je Tonin še povedal v Odmevih.

Še bolj nenavadna zgodba prihaja iz Italije, od kjer bi moralo danes v Slovenijo priti tri milijone mask.“Izgubili smo stik z voznikom tovornjaka, ne javlja se. Upam, da ni kdo izkoristil trenutka za vojno dobičkarstvo, da smo mi plačali maske, potem pa so kje poniknile,“ je potarnal obrambni minister.

Iz nekaterih zdravstvenih ustanov medtem sporočajo, da imajo zaščitne opreme le še za dva do tri dni. Si predstavljate, imamo celo informacijo, da si nekateri opremo izposojajo od avtoličarjev.

"Dejstvo je, da imamo plačanih 10 milijonov mask, težava je dostava,“ trdi Tonin in dodaja: "Ko je bila Italija v takem položaju, ji ni pomagala nobena država članica, tudi Slovenija ne. Zdaj imamo mi težavo in upam, da je EU dojela, da smo na točki, ko si je treba pomagati.“

Komentarjev 47
  • nina 20:07 19.marec 2020.

    Še kekec ga ima v malem prstu.

  • Friderik1950 09:59 19.marec 2020.

    jakec1575 ima prav. Tunin je na TV izpadel kot fantek, ki so mu na plaži ukradli ajmprček in šauflico.

  • Avatar Pinkopalinko
    Pinkopalinko 09:06 19.marec 2020.

    Prvo so jim ukradli municijo na vajah v Nemčiji, zdaj pa še to.Kot,da bi se nekdo zajebaval iz SV. Monkey Business.