Slovenija
12 ogledov

V Slovenijo je vredno vlagati!

Predsednik Pahor na obisku v Katarju
1/5
Facebook
Borut Pahor je poslovnežem in ostalim gospodarskim mogotcem iz Katarja zagotovil, da je Slovenija privlačna poslovna in investicijska destinacija.

Predsednik države Borut Pahor, ki je zadnje tri dni na povabilo katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Khalifa Al Thanija preživel v Dohi, domov med drugim prinaša zavezo po še močnejšem gospodarskem sodelovanju, ki bi ga lahko vzpostavili obe državi.

"Z gostiteljem sta potrdila prijateljske odnose med državama ter se zavzela za nadaljnjo krepitev bilateralnega sodelovanja na političnem, zlasti pa na gospodarskem področju, ki je bilo doslej relativno skromno,"  pravijo v Pahorjevem uradu.

Povabilo v lepo in pametno

Še pred vrnitvijo v Slovenijo, pa je Pahor katarske poslovneže povabil naj Slovenijo uvrstijo na svoje sezname držav, ki bi jih bilo potrebno obiskati. "Obiščite Slovenijo, lepo in pametno."

Predsednik je poslovnežem zagotovil, da je Slovenija dovolj privlačna, zaradi česar bi bilo vredno investirati v slovenski turizem, promet in infrastrukturo. Dodatna prednost pa da Sloveniji daje tudi geografska lega. "Ob tem je posebej izpostavil pomen naše vloge v regiji Zahodnega Balkana. Slovenija je članica Evropske unije (EU), evroobmočja in Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD) in ima dobre in celo prijateljske odnose z vsemi državami EU, Zahodnega Balkana in Vzhodne Evrope," dodajajo v uradu.

Vmes je tudi navijal

Predsednik Pahor na obisku v Katarju | Avtor: Facebook Facebook
Predsednik Pahor se je na prvi dan svojega tridnevnega delovnega obiska v Katarju udeležil tudi otvoritvene slovesnosti 24. svetovnega rokometnega prvenstva za moške v Dohi, v petek pa si je ogledal prvo tekmo slovenske rokometne izbrane vrste proti reprezentanci Čila.

 

Komentarjev 15
  • nostradamus 08:56 19.januar 2015.

    ali pa dve kot nazadnje v libiji

  • ennanova 08:20 19.januar 2015.

    Naprej do popolne blaznosti in onkrajPredstavniki agencije NASA, v kateri zagotovo niso zaposleni marksisti, so te dni sporočili, da je bilo leto 2014 najtoplejše, odkar znanstveniki redno merijo temperature, merijo pa jih od leta 1880. Globalna temperature …http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/2081-naprej-do-popolne-blaznosti-in-onkraj

  • macola 18:56 17.januar 2015.

    Dej mi razlož....zakaj pa JJ ne hodi na gmajnarsko folkloro v Dražgoše in druge gmajne, če je po tvoje tak bivši komunist??? Če si star vsaj 40+ pol bi lahko vedu, da si že za službo policaja moral biti član komunajzerjev!