Slovenija
30 ogledov

V Slovenijo prihaja tri tisoč angleških navijačev

Angleški navijači EPA
Po podatkih tujih varnostnih organov so angleški navijači na zadnjih gostovanjih njihove reprezentance prekomerno uživali alkohol, nadlegovali domačine in kršili javni red. Naši policiji na pomoč prihajajo britanski kolegi.

Ta vikend bodo v Ljubljani številni angleški navijači, ki se jih drži oznaka "razbijaški in agresivni", čeprav slednje, po izkušnjah slovenskih navijačev sodeč, ne drži popolnoma. 

Septembra lani je bilo v Londonu na gostovanju naše nogometne zbrane vrste prav tako veliko Slovencev in angleški navijači so se jim zdeli prav miroljubni:"Nevede sva s kolegom vstopila v bar blizu stadiona Wambley, ki je tradicionalni zbirališče najzvestejših navijačev angleške reprezentance. Kljub temu, da sva bila opremljena z navijaškimi rekviziti, slovenskimi seveda, so naju lepo sprejeli, pozdravili, prepevali z nama in naju objemali," sta nedavno izkušnjo z tradicionalno neugodnimi Britanci za Žurnal24 opisala Igor in Robi, ki ne verjameta v večje izgrede: "Je pa res, da veliko popijejo," sta dodala.

V Slovenijo pripotuje britanska policijska delegacija

"Policija bo varnostni dogodek, prihode in odhode navijačev in udeležencev, ter druge spremljevalne varnostne dogodke na dan tekme spremlja s cca. 600 policisti," so sporočili s Policijske uprave Ljubljana (PU ljubljana) in dodali, da bodo svoje vrste okrepili tudi po tekmi. 

Nogometno tekmo med Anglijo in Slovenijo bodo varovali policisti različnih "profilov", med njim bodo tudi policisti spoterji, tako slovenski kot tudi britanski.

V Ljubljano bo tako pripotovala sedemčlanska britanska policijska delegacija, ki bo slovenskim kolegom pomagala pri pokrivanju nogometne tekme med Slovenijo in Anglijo.

Komentarjev 1
  • dragec 08:22 13.junij 2015.

    Brez skrbi, sigurno so bolj kultivirani od naših