Slovenija
104 ogledov

V Slovenijo prihajajo ruski milijoni

Žurnal24 main
Ruski investitor bo kmalu začel graditi butični hotel v Rogški Slatini, v igri sta še dva velika razpisa. Če bodo projekti uresničeni, bi v Slovenijo lahko prišlo več deset milijonov evrov ruskih investicij.

Za investicijo v butični hotel v Rogaški Slatini se je praktično že odločil ruski investitor, ki je že navzoč v Sloveniji. Gre za hotel za najbolj zahtevne goste z med 50 in 100 sobami, je ob obisku gospodarske delegacije v Rusiji in Azerbajdžanu povedal odvetnik Jože Unverdorben, ki skupaj z nekdanjim prvim možem Zdravilišča Rogaška Milanom Zagatom dela na razvoju turizma na območju Rogaške.

Kot je dejal Unverdorben, gre za investicijo v višini več milijonov evrov, odvisno od opremljenosti sob in programa, podrobnosti pa zaenkrat ni mogel razkriti.

V igri še dva velika razpisa

Zoran Veleski iz Mreže nepremičnin pa je dejal, da se je ruski investitor, ki ima investicijski sklad za investicije v turizem in trgovske centre, odločil sodelovati pri razpisu za gradnjo hotelsko-termalnega centra v Sloveniji, kraja zaenkrat ne želi razkriti, in razpisu za gradnjo poslovno-stanovanjskega centra v Ljubljani. Vrednost prvega je več milijonov evrov, drugega pa okrog 22 milijonov evrov.

Zanimivi tudi za Azerbajdžan

Gre za del poslov in dogovorov, ki so jih sklenili slovenski podjetniki ob nedavnem obisku v Moskvi. Številčna gospodarska delegacija, v kateri je 46 podjetij, ki zastopajo še interese 50 družb, se je namreč do nedelje mudila v Rusiji. Do konca tedna bodo podjetniki priložnosti iskali še v Azerbajdžanu, kjer je precej zanimanja za sodelovanje s slovenskimi podjetji, predvsem na področju infrastrukturnih projektov in dobave različnih strojev.

Odlična predstavitev

Delegacija je v okviru obiska v Moskvi obiskala enega največjih svetovnih nepremičninskih sejmov Dom Expo 2013, kjer se je pod okriljem Javne agencije RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit) predstavljalo osem slovenskih investicijskih projektov.

Spirit je na zaključni prireditvi - sejem je vrata zaprl v nedeljo - prejela dve nagradi, in sicer za profesionalno in aktivno predstavitev projektov ter za kreativo in dizajn sejemske stojnice, so sporočili s Spirita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.