Slovenija
44 ogledov

V SLS bi izključili Podobnika

Marjan Podobnik Žurnal24 main
Izvršilni odbor SLS je pristojnemu občinskemu odboru predlagal izključitev Marjana Podobnika iz stranke zaradi ponavljajoče kršitve strankinega statuta in kodeksa etičnega ravnanja.

Kot so pojasnili v SLS, je Marjan Podobnik kršil člene, ki govorijo o "obrekovanju najvidnejših predstavnikov SLS v medijih, nespoštovanju in kršenju sklepov najvišjih organov SLS in vplivu javnih nastopov članov na ugled stranke v javnosti". Vodstvo je o sklepu obvestilo tako Podobnika kot pristojni občinski odbor. 

V SLS so izpostavili navedbe v današnjem Delu, da naj bi se Marjan Podobnik s predsednikom SDS Janezom Janšo v zakulisju usklajeval pred in po volitvah v kmetijsko-gozdarski zbornici (KGZS) ter ga prosil za pomoč pri prevzemu KGZS za povečanje možnosti zmage Demosa 2.0 na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

"Absolutna izdaja slovenskega kmetijstva"

V stranki pričakujejo, da bo Delo vsebino pogovorov razkrilo javnosti in posredovalo pristojnim organom v nadaljnjo preiskavo, in navajajo besede predsednika stranke Marka Zidanška: "Če navedbe v Delu držijo, sem zgrožen. To bi pomenilo absolutno izdajo slovenskega kmetijstva, ki je že tako ali tako v zelo zaskrbljujočem stanju."

Pri tem je Zidanšek opozoril, da mnoge kmetije propadajo, preveč kmetov v Sloveniji je na robu preživetja, stanovske reprezentativne organizacije pa imajo v pogovorih z vlado očitno premajhno pogajalsko moč, da bi dosegle izboljšanje stanja. "Kockanje z usodo več deset tisoč slovenskih kmetov je nesprejemljivo in sramotno," je sklenil predsednik SLS.

Podobnik: Vodstvo nadaljuje z izključevanjem in "nevključevanjem"

Podobnik je v odzivu dejal, da obžaluje, da se je večina prisotnih članov na četrtkovi seji izvršilnega odbora odločila za tak korak oz. za začetek postopka za njegovo izključitev. Obžaluje, da niso sprejeli niti njegove niti pobude članov, ki so na seji opozarjali, da je potrebno v demokratični državi ob ugotavljanju argumentov dati možnost, da predstavi svoje argumente in da se ubrani obtožb, tudi drugi strani.

Dodal je, da obžaluje, da vodstvo SLS nadaljuje z izključevanjem in "nevključevanjem" in da nasprotuje povezovanju s tistimi, ki želijo dobro stranki in Sloveniji. Ta namreč po njegovi oceni potrebuje močno SLS, Podobnik pa se tudi boji, da se njeno vodstvo ne zaveda, da je s četrtkovo potezo še dodatno zmanjšalo možnost za strankin vnovični vzpon.

Podobnik ni želel odgovoriti, ali se bo povezal s kakšno drugo politično opcijo ob morebitni izključitvi iz SLS. Verjame, da bo zmagala modrost in da bo v prihodnjih dneh prišlo do klavzure SLS, na katero bi povabili predsednike vseh njenih občinskih odborov in vse njene funkcionarje na različnih ravneh ter se pogovorili o strankini prihodnosti.

 

 
Komentarjev 5
  • zoro.bobi 15:27 09.julij 2016.

    Še babo ti bo podrmal, kosmati.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 00:25 09.julij 2016.

    SDS-u Marjan ne diši. SLS se je pa od zadnjih volitev močno spremenila in ima še manj lastne hrbtenice kot jo je imela pred tem. SLS je skorajda SDS po svojih usmeritvah. SLS ve da ga edino še SDS lahko ...prikaži več spravi notr zato ker potrebuje satelit. Vse aktivnosti v SLS so podrejene temu.

  • dragec 18:40 08.julij 2016.

    madona, plešasti drma tudi v SLS