Slovenija
23 ogledov

V službo in vrtec po makadamu

Žurnal24 main
Ureditev Alešovčeve ceste v litostrojskem tehnološkem parku se je zavlekla zaradi pritožb, pravijo v Imosu. Še eno leto do zaključka del.

"Ureditev priključka Alešovčeve ceste na Litostrojsko, ki smo jo skupaj z MOL začeli izvajati že v letu 2007, se je zavlekla zaradi pritoževanja strank," glede obnove ceste na Alešovčevi ulici pravijo na Imosu, ki na podlagi pogodbe, podpisane z MOL leta 2006, ureja območje Litostroj-jug. "Zaradi postopka razlastitve je realizacija ureditve priključka dolgotrajna in bo zaključena predvidoma do konca tega leta." Izvedba južnega, makadamskega dela Alešovčeve ulice, se po besedah tiskovne predstavnice podjetja Biserke Prošek v celoti ni mogla začeti, ker je bilo zaradi neoviranih dostopov v območje Litostroja potrebno prej usposobiti severni priključek na Litostrojsko.

Tako na Imosu odgovarjajo uslužbencem litostrojskega tehnološkega parka in staršem otrok vrtca pri Leku, ki se vsak dan vozijo v službo po makadamski cesti. "Že več kot osem mesecev se dan za dnem uslužbenci Tehnološkega parka Litostroj vozijo po makadamski cesti, ki bolj spominja na kolovoz iz leta 1800 kot pa na dovozno cesto do več podjetij," je zapisal eden izmed njih in na težavo opozoril tudi v videu. "Že večkrat je bilo opozorjeno na to dovozno cesto, pa se do zdaj ni zgodilo nič, razen tega, da dan za dnem uslužbenci, stranke in starši otrok v vrtcu uničujejo svoja vozila na tej 'cesti'."

Na MOL odgovarjajo, da se bo obnova ceste, z vsemi komunalnimi vodi, pločniki in kolesarsko stezo, zaključila v prihodnjem letu. "V prvi polovici naslednjega leta 2011 je planirana izvedba Alešovčeve ceste do 'Lekovega vrtca', v naslednji polovici leta 2011 pa se dostop po Alešovčevi 'obrne' in se izvede še manjkajoči del ceste mimo Leka in Energetike, za kar se še ureja tudi odkup manjšega dela zemljišč, ki bo zaključen v začetku prihodnjega leta," pojasnjujejo na Imosu. Na tem delu po besedah Prošekove sicer ves čas potekajo dela na komunalni opremi in ureditvi in se vlečejo v glavnem zaradi pritožb posameznih strank. "Glede na navedeno tako pričakujemo zaključek Alešovčeve ulice dejansko v naslednjem letu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.