Slovenija
2 ogledov

V službo skozi predor, po službi v zastoj

Predor pod Šentvidom naj bi bil zaprt do 22. decembra, a na Darsu obljubljajo, d Žurnal24 main
V sredo zjutraj lahko vozniki z gorenjske smeri še normalno po avtocesti pripeljejo v Ljubljano. Predor pod Šentvidom bodo zaprli okoli devetih.

Delavci Darsa bodo po deveti uri oziroma po jutranji konici najprej zaprli cev, ki pelje proti Gorenjski, nato pa bodo zaporo postavili še v smeri proti Primorski.

Marjan Kolar z Darsa je za Žurnal24 pojasnil, da se popolnemu zaprtju predora zaradi priključevanja novozgrajenih cevi, ki bosta povezali predor s Celovško ulico, ni mogoče izogniti, saj gre za enoten sistem. Med zaprtjem bodo delavci prilagodili strojno in varnostno opremo v predoru in novih priključkih, Kolar pa upa, da bodo predor za promet znova odprli že za vikend 19.–20. decembra. Izvoz na Celovško in z nje pa bodo odprli predvidoma 22. decembra.

Po nekaj dneh bo bolje
Kritična bosta prva dva dneva, dokler se vozniki ne navadijo na nov režim in prilagodijo svojo pot, pojasnjuje Kolar, ki voznikom svetuje, naj se na pot v prihodnjih dneh odpravijo prej kot običajno. Zastoji se zjutraj pričakujejo na cesti Medvode–Ljubljana, v koloni pa bodo stali tudi vozniki, ki bodo pred zaporo zavijali na izvoza Šentvid in Brod. Popoldne bodo zastoji predvsem na Celovški cesti in nato dalje proti Medvodam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.