Slovenija
24 ogledov

V smeri Malence Golovec spet odprt

Gneča na obvoznici Žurnal24 main
Zaradi prometne nesreče je bil približno eno uro predor Golovec proti Malencam zaprt. Na več območjih po državi so zastoji.

Po podatkih hrvaškega avtokluba (HAK) je promet povečan na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje pri izstopu iz Slovenije, obvešča PIC. Prometni nesreči sta se zgodili na štajerski avtocesti med priključkom Sneberje in razcepom Zadobrova v smeri Zaloške (zaprta vozni in prehitevalni pas) ter na cesti Pivka–Knežak–Ilirska Bistrica. Zaradi prometne nesreče je na gorenjski avtocesti oviran promet med predorom Šentvid in Kosezami proti Ljubljani, pa poroča Val 202.

Gneča in zastoji so tudi okrog vseh večjih nakupovalnih centrov. Vse skupaj pa naj bi se le še stopnjevalo. Zato vam svetujemo, da se na "kritične" točke odpravite le, če je nujno.

Po informacijah PIC-a zastoji nastajajo:
-  na severni ljubljanski obvoznici pred priključkom Jarše v smeri Bežigrada, od Bežigrada proti Kosezam in naprej proti Kozarjam, od Kozarij proti Malencam,
- na dolenjski avtocesti od Malenc proti Grosuplju,
- na primorski avtocesti Brezovice proti Kozarjam,
- na cesti Brnik–Kranj, Ljubljana–Medvode, Ljubljana–Škofljica, v Novem mestu Krka–Bučna vas, v Škoflji Loki center–Reteče, Ljubljana–Brezovica.

Gneča med prazniki

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste so nam povedali, da pričakujejo nekoliko povečan promet po vsej Sloveniji iz Avstrije in Italije proti Hrvaški, predvsem na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje, in v okolici nakupovalnih središč. "Promet bo tako kot običajno povečan iz smeri Italije in meje s Hrvaško proti notranjosti mimo Ljubljane, tudi dolenjka proti Obrežju. Nekaj več prometa pričakujemo tudi iz Avstrije, od Karavank proti Ljubljani, prav tako na relaciji Šentilj, Maribor, Gruškovje," nam je povedal Vasja Podkrižnik s Prometno-informacijskega centra.

Na avtocestah naj ne bi bilo posebnosti. "Na avtocestah posebnosti ne pričakujemo, saj je gorenjska avtocesta zdaj tako ali tako celotna."

Prepoved za tovorna vozila

V nedeljo in v ponedeljek med 8. in 21. uro zaradi praznikov velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Oba dneva veljajo omejitve oziroma prepovedi tudi v sosednjih državah.

"Se je pa promet očitno v zadnjih dneh promet malce porazdelil. Že pretekle dni je bilo na cestah opaziti več vozil in tovornjakov," nam je še povedal Podkrižnik.

Policija svetuje

Ob praznikih policisti svetujejo, da se na pot odpravite pravočasno ter dosledno upoštevate cestnoprometne predpise. Hkrati pa pozivajo vse, da se v prometu vedejo strpno. Ne pozabite pa niti na varno udeležbo v prometu oziroma ustrezno zimsko opremo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.