Slovenija
23 ogledov

V soboto 15 stopinj manj

(Foto: bralec Dejan) Žurnal24 main
Po sončnih dneh sledi poslabšanje vremena. Možne so nevihte z močnimi nalivi in sunki vetra, ponekod tudi toča. V soboto se bo ohladilo, v nedeljo pa bo spet nekoliko topleje.
V petek popoldne se bodo pojavljale nevihte, je opozoril dežurni prognostik z Arsa. Lokalno so možna neurja, z močnimi nalivi in sunki vetra, možna je tudi toča.

"Danes pričakujemo še pretežno jasno vreme, pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Hladna fronta pa je že dosegla zahodno Avstrijo, Švico in severozahodno Italijo in bo ponoči prešla Slovenijo. Pred njo k nam še priteka topel zrak in danes bodo najvišje temperature še od 24 do 30 stopinj Celzija," je za zurnal24.si povedal Janez Markošek, dežurni prognostik z Agencije RS za okolje (ARSO).

Neurja, možna toča
Popoldne se bo vreme poslabšalo, nevihte pa se bodo po napovedih najprej začele pojavljati v zahodni Sloveniji, zvečer in ponoči pa se bodo razširile nad vso državo.

"Lokalno bodo možna neurja, tu mislim predvsem na močnejše nalive in sunke vetra, lokalno pa ni izključena niti toča."

V soboto hladno
Sobotno jutro bo za začetek oblačno in deževno, hladno bo. Dnevne temperature bodo le od 12 do 16 stopinj. Popoldne bo dež povsod ponehal in od zahoda se bo začelo jasniti, je še pojasnil Markošek.

"V nedeljo nas čaka sončen dan, zjutraj bo ponekod po nižinah megla, temperature okoli 23 stopinj Celzija."

Prihodnji teden se bo ozračje postopoma spet ogrelo, a tako toplo, kot je bilo zadnje dni, ne bo, je sklenil Markošek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.