Slovenija
20 ogledov

V soboto do 28 stopinj

Piran, oktober, kopanje v morju Žurnal24 main
Že pred dnevi so nam slovenski in hrvaški meteorologi obljubili sonce in temperature nad 20 stopinj. Ogrevati naj bi se začelo prav te dni, najtopleje pa bo predvidoma v soboto, so zapisali na Arsu, kjer opozarjajo tudi na okrepljen jugozahodnik.

Meteorologi na Agenciji RS za okolje (Arso) so izdali opozorilo, da bo v noči na četrtek in v četrtek čez dan pihal okrepljen jugozahodni veter z najvišjo hitrostjo med 70 in 85 kilometrov na uro, ki bo v petek oslabel. To predvsem velja za severovzhodno Slovenijo in višje ležeča območja osrednje Slovenije.

Letos precej topleje kot lani

Sicer so nam na Arsu za prvomajski podaljšan konec tedna obljubili sončno in kar toplo vreme. Kaže na temperature nad 20 stopinj Celzija, tudi do 25. "Najtopleje bo predvidoma v soboto, 28. aprila, ko bodo najvišje dnevne temperature lahko marsikje dosegle 28 stopinj Celzija," so zapisali. Temperature okoli 25 stopinj Celzija bodo vztrajale tudi v prvi polovici prihodnjega tedna. V dneh od nedelje bo sicer čez dan na nebu nekaj oblačnosti, a verjetnost za nastanek kakšne popoldanske plohe ali nevihte bo ostala zelo majhna.

Tudi ob morju bo okrog 20 stopinj ali nekoliko več. "Morje ima sicer 13 stopinj, a je sonce močno in morje se ob takem času hitro ogreje. Tokrat morda do 15 ali 16 stopinj, kaj več pa verjetno ne," nam je pred kakšnim dnevom povedal dežurni meteorolog Uroš Strajnar in priporočil tudi obisk hribov, saj bo na 1.500 metrih okrog 12 stopinj Celzija, v nedeljo 14. "To so pa že čisto poletne temperature," je povedal.

Tudi pri sosedih toplo

Tudi na Hrvaškem, če se odpravljate na oddih ali podaljšan konec tedna, od danes naprej napovedujejo, da se bo ogrelo nad 20 stopinj Celzija. Ponekod, na primer v Splitu in na Reki, bo do 23 stopinj, v Osijeku in Vukovarju pa napovedujejo celo 28 ali 29 stopinj. Na Jadranu bo najtoplejše mesto Šibenik s 25 stopinjami, kar bodo tisti pogumnejši zagotovo izkoristili za skok v morje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.