Slovenija
5680 ogledov

V soboto pravo poletje, kdaj spet dež?

Jesen
V Franciji in Nemčiji se bo živo srebro povzpelo do 30 stopinj Celzija.

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno vreme, sprva bo marsikje po nižinah megla. "Burja na Primorskem bo oslabela in prehodno ponehala," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 22, na Primorskem do 24 stopinj Celzija."

Jutri bo sprva zmerno oblačno, po nižinah osrednje in vzhodne Slovenije tudi megleno. "Čez dan bo povečini sončno," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Goriškem in ob morju okoli 13, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija."

V soboto in nedeljo bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, na Primorskem bo pihala šibka burja.

Modelska napoved za deset dni | Avtor: Arso Arso

Od nedelje do petka kaže na suho in dokaj sončno vreme. "Po nižinah v notranjosti države se bo zjutraj in del dopoldneva zadrževala megla," še napovedujejo pri Arsu. "Razmeroma toplo bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj Celzija."

Prve kapljice dežja 19. oktobra?

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved, pišejo, da se bo živo srebro v soboto v Nemčiji in Franciji povzpelo celo do 30 stopinj Celzija.

Klasičnega jesenskega deževja pa še na vidiku. "Jesenski meseci so tisti, ko pri nas pade največ, ena tretjina letnih padavin," razlagajo pri Ciklon.si, a po zadnjih napovedih bo suho vsaj do 19. oktobra. "V nedeljo je evropski model kazal padavine za 16.oktober, v ponedeljek za 18. oktober in v torek in sredo za 19.oktober. "

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.